vijenci u dunavu / Pupovac iz Vukovara: 'Mi smo pogriješili. Žao mi je da napadaju Milasa'

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće zapalilo je svijeće za vukovarske žrtve

17.11.2020.
12:40
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Vukovaru danas je položio vijence u Dunav za stradale Srbe prije izbijanja i na početku izbijanja sukoba, kao i za one stradale, odvedene iz vukovarske bolnice na Ovčari. Čitava delegacija Srpskog narodnog vijeća također je zapalila  svijeću u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru za sve stradale građane Vukovara. 

Image
S PREDSTAVNICIMA SRBA /

Penava ih prozvao zbog skandala, Vlada odgovorila: 'Milas je trebao ići na Ovčaru, a ne na Dunav'

Image
S PREDSTAVNICIMA SRBA /

Penava ih prozvao zbog skandala, Vlada odgovorila: 'Milas je trebao ići na Ovčaru, a ne na Dunav'

Boris Milošević će u srijedu otići kao član Vlade u Kolonu sjećanja, a prema informacijama SNV-a danas je vijence za srpske žrtve trebao položiti i državni tajnik Zvonko Milas, no na kraju Milas nije ni došao danas u Vukovar jer se u međuvremenu razbolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Pupovac je u Vukovaru izjavio je da je došlo do nesporazuma vezano uz najavu da će Milas biti prisutan na polaganju vijenaca u Dunavu. Dodao je kako mu je žao što Milasa napadaju.

''Žao mi je što nas koji radimo težak posao, a u teškom poslu se rade i greške. Žao mi je što zbog toga napadaju jednog habrog čovjeka, jednog poštenog državnog službenika'', kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo pogriješili'', dodao je Pupovac.

Komentirao je i odlazak u Škabrnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moja želja je odavno iskazana, još prije 15-16 godina odlazim u Škabrnju. Ponovio sam i više puta, zadnji puta nakon komemoracije u Gruborima, pa sam ponovio i jučer. Ja nisam gospodar ovog odnosa i ne znam da li svi razumiju moju želju kako treba i da li je moja želja dobrodošla za sve koji će se tamo okupiti. Ukoliko je nekome problem da se pojavim na toj komemoraciji, koji smatraju da ne bi bilo dobro, sasvim je sigurno da ću poštivati takav stav i da neću nikoga ometati svojom prisutnošću'', izjavio je Pupovac. 

''Što se tiče Srba u Vukovaru i njihova odnosa prema komemoraciji, to ja nosim na svojim leđima. Nadam se da ću stvoriti pretpostavke da oko ovih komemorativnih dana, ne samo Hrvatska, nego ni grad Vukovar ne bude podijeljen. Ni Hrvati ni Srbi. Neki ljudi u ovom gradu i ovoj državi ne žele da se to dogodi'', rekao je Pupovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo