vidno ogorčen / Pupovac žestoko odgovorio na napade iz Srbije: 'Sotonizirati nas po medijima je najgora tradicija među Srbima!'

Emotivan Milorad Pupovac sinoć je na državnoj televiziji Srbije uzvratio na tvrdnje srpskog ministra vanjskih poslova

6.8.2020.
18:57
VOYO logo

Milorad Pupovac odgovorio je srbijanskim političarima koji i dalje ne prihvaćaju objašnjenje Borisa Miloševića da je njegov dolazak u Knin na obilježavanje 25. obljetnice Oluje zalog za budućnost.

Pupovac žestoko odgovorio

Nakon svih govora u Kninu, više puta iskazanog pijeteta prema svim nevinim žrtvama, posebice srpskim, za službeni Beograd gesta novog potpredsjednika Vlade ravna je izdaji. Na takve tvrdnje šefa diplomacije Ivice Dačića na srbijanskoj državnoj televiziji žestoko je odgovorio predsjednik SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Optuživati nas za izdaju, sotonizirati nas po medijima, predstavlja najgoru moguću tradiciju koja među Srbima postoji!'', izjavio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Emotivan i vidno ogorčen, ovako je Milorad Pupovac sinoć na državnoj televiziji Srbije uzvratio na tvrdnje srpskog ministra vanjskih poslova da je odlazak u Knin Borisa Miloševića pokušaj rušenja srpskog jedinstva.

''Srpski narativ govori o tragediji, a oni to proslavljaju. Učešće predstavnika Srba je pokušaj, zašto je Plenković to sada učinio, da bi dao legitimitet Hrvatskoj, zato što je Hrvatska opterećena raznim problemima, upravo na negiranju ne ove prošlosti, nego prošlosti iz Drugog svjetskog rata'', kazao je Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije.

Srbima u Hrvatskoj i 90-ih su iz Beograda dijelili lekcije, što nije dobro završilo, odgovorio je Pupovac, jasno se postavljajući kao političar koji brani interese Srba u Hrvatskoj.

''Ne sudite samo po jednom koraku ni Borisu Miloševiću, nego se zamislite tko bi bio taj koji je danas podnio što je podnio Boris Milošević, samo zato da stavi točku na mržnju, da zaduži zemlju u kojoj živi, za to da u njoj konačno počne govor mira, da se počnu slati poruke mira, to je svima ovdje potrebno, a naročito srpskoj djeci u Hrvatskoj'', rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uzdolje /

Pupovac na komemoraciji žrtvama Oluje: 'Teško griješi svatko tko misli da država može biti opravdanje za zločine'

Image
uzdolje /

Pupovac na komemoraciji žrtvama Oluje: 'Teško griješi svatko tko misli da država može biti opravdanje za zločine'


Djeca u Srbiji i ove su godine mogla čuti sasvim jednostranu verziju događaja u ljeto '95. I glavna komemoracija za stradale i prognane Srbe pretvorena je u predstavu - s traktorom, prikolicama, jugom i statistima, dok od državnog vrha ni riječi nije bilo o događajima u godinama koje su prethodile Oluji. Dok je Boris Milošević u tabloidima prikazivan kao izdajnik, iz Knina su poslani nikad jasniji pozivi na pomirenje i okretanje budućnosti.

''Ti odnosi moraju biti bolji, i ja ću sa svoje strane dati sve što kao hrvatski predsjednik mogu i smijem dati, jer mi je zaštita hrvatskim interesa i ustavnopravnog poretka prva, ali ću dati sve da to bude bolje. Na drugoj strani je da pokuša to isto'', kazao je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Odgovor srpskog kolege Aleksandra Vučića vjerojatno će čuti sutra u 11, za kada je predsjednik Srbije najavio press konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike