NIJE SVE PRIJAVIO / Pupovcu Povjerenstvo odrezalo kaznu od 4000 kn: Kuća supruge 'narasla' sa 100 na 612 kvadrata

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nerazmjer u kartici i stvarnosti Povjerenstvo je istraživalo temeljem anonimne prijave iz lipnja 2019.

30.3.2021.
19:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je prošlog tjedna s 4000 kuna predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog nesklada u prijavljenoj i utvrđenoj imovni.

Povjerenstvo je provjerom utvrdilo da Pupovac nije prijavio plaću supruge u točnom iznosu ni ostala njena primanja, automobil, 69 dionica HT-a te dvije nekretnine od kojih je jedna u njegovom a druga u vlasništvu supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anonimna prijava iz 2019.

Nerazmjer u kartici i stvarnosti Povjerenstvo je istraživalo temeljem anonimne prijave iz lipnja 2019., a otada Pupovac je podatke o svojoj imovini ažurirao u tri navrata, posljednji put lanjskog prosinca.

Problem je bio što u karticama do svibnja 2019., kuća Pupovčeve supruge nije imala 612 kvadrata, već sto, a prijavljeno je bilo tad i da nekretnina vrijedi 850 tisuća kuna, umjesto 1,3 milijuna. Veličina okućnice je bila problem, objasnio je Milorad Pupovac, odnosno, kako je rekao, nije je specificirao jer je smatrao da je "navođenjem broja ZK uloška u kojem je upisana naveo i potrebne podatke o nekretnini", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livade naslijedio, auto je bio prejeftin da ga prijavi

Što se tiče livada, parlamentarac kaže da je supruga naslijedila jednu od oca, ostavinskom raspravom koja je okončana 2018. godine, pa je smatrao da podatak o tome treba navesti na kraju mandata. Drugu je on dobio od majke, ali navodi da je “ona u posjedu njegova brata i njegove supruge”, ali i da je o svemu tome saznao čitajući odluku Povjerenstva. Kaže da “zbog brojnih profesionalnih obveza nije mogao dolaziti na ostavinske rasprave niti je dostavljao sudu bilo kakve izjave".

Image
'rasistički rječnik' /

Pupovac kritizirao Milanovićev rječnik u intervjuu BiH mediju, Milanović nije dugo čekao da mu odgovori

Image
'rasistički rječnik' /

Pupovac kritizirao Milanovićev rječnik u intervjuu BiH mediju, Milanović nije dugo čekao da mu odgovori

Automobil nije prijavio jer mu je "vrijednost ispod 30 tisuća kuna". Nije bila prije, objasnio je, jer supruga ga je kupila 2007. za 86.990 kuna pa ga je ranije pisao u karticu, ali nakon dvije prometne nesreće i 15 godina vožnje, vrijednost mu se srozala. Povjerenstvo je zaključilo i da Pupovac nije prijavio sva suprugina primanja, a on objasnio da dio nije zapisao jer ih još nije bilo kad je popunjavao obrazac 2012., a za kasnije honorare iz 2016., 2017. i 2018., koji su supruzi bili od 1000 do 5000 kuna godišnje, nije smatrao da treba navoditi jer “nisu značajnije utjecali na njeno imovinsko stanje", piše Večernjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo