OSTVARILI DOBRE REZULTATE / Pusić: HNS se potvrdio kao treća stranka u državi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rezultat je potvrdio da je, uz HDZ i SDP, HNS jedina ozbiljna politička opcija i jedina stranka građansko liberalnog centra u hrvatskom političkom spektru, istaknula je Pusić.

20.5.2013.
11:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HNS-a VesnaPusić ocijenila je danas, na konferenciji za novinare, da je HNS na lokalnim izborima ostvario izuzetno dobre rezultate što mu daje snažan vjetar u leđa i pokazalo je da građani podupiru smjer kojim stranka ide.

Rezultat je potvrdio da je, uz HDZ i SDP, HNS jedina ozbiljna politička opcija i jedina stranka građansko liberalnog centra u hrvatskom političkom spektru, istaknula je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je potvrdio status treće stranke u državi na lokalnoj i regionalnoj razini na isti način na koji tu poziciju jamči i 14 zastupnika na državnoj razini, ustvrdila je Pusić. Ocijenila je da su građani prepoznali HNS-ov rad na lokalnoj razini, ali i u vladi njegovih četvero ministara.

Na velikoj većini mjesta gdje smo na izbore izašli sami ili kao nositelji koalicija ostvarili smo rezultat koji daleko nadmašuje rejtinge koje je HNS imao u anketama, rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li rezultat mogao biti i bolji da su još ponegdje koalirali, Pusić je odgovorila da su i tamo gdje nisu išli zajedno postigli odlične rezultate - Istra, Dubrovnik, Bjelovarsko-bilogorska županija....

Na upit tko je pobjednik izbora, Pusić je rekla kako je to, bez daljnjeg, HNS, jer je poboljšao rezultate, budući se postignuti uspjeh mjeri u odnosu na postojeće stanje i on je, kako tvrdi, na lokalnoj i regionalnoj razini "dramatično porastao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je potvrdio dosadašnju poziciju broja osvojenih mandata u predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave, dok je na razini izvršne vlasti poboljšao rezultat za oko 10 posto. Nakon prvog kruga imamo dva zamjenika župana, dva gradonačelnika, 17 općinskih načelnika, 18 zamjenika načelnika i gradonačelnika. Posebno veseli što je HNS izašao sa svojim kandidatima u četiri županije i od toga je u tri u drugom krugu, i to na prvim pozicijama. Do sada smo imali jednog župana i sada imamo šansu u tri županije dobiti župana u drugom krugu - Varaždinskoj, Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj, kazala je Pusić.

Do sada smo imali sedam gradonačelnika, sada dva koja su prošla u prvom krugu i dvanaest koji ulaze u drugi krug. Imali smo 24 općinska načelnika, sada smo osvojili 17, a 21 ulazi u u drugi krug i imamo šanse da ukupno sa 24 skočimo na 38. Takav rezultat zahvaljujemo ozbiljnom pristupu, ugledu kandidata i organizacijskoj snazi sa 44.849 članova i 93 posto pokrivenosti podružnicama, odnosno njih 489 u Hrvatskoj, naglasila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo