Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IMALA PORUKU I ZA IDS

Pusić nahvalila Vladu: 'Hrvatska je iz pada prešla u rast, ali tu ne smijemo stati'

Vesna Pusić rekla je kako se Hrvatska pokazala kao izuzetak jer je pokazala neke standarde i dokazala "da smo u stanju organizacijski savladati nešto što neke druge, mnogo veće i snažnije države od nas nisu bile u stanju napraviti

Image

Vesna Pusić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hina/ 29.10.2015. u 17:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila u četvrtak u Puli kako su trendovi u Hrvatskoj u posljednje vrijeme pozitivni, kako se iz pada prešlo u rast, te kako je Hrvatska s 87. mjesta po pozitivnoj investicijskoj klimi stigla do 40. mjesta, što dokazuje da su se stvari u mnogome popravile, ali da se tu ne smije stati.

"Apsolutno nema dileme da su se stvari popravile, ali tu ne smijemo stati. Imamo još puno prostora za napredak, treba dobro odraditi ovu kampanju i  nakon toga nastaviti posao. Ne smijemo dozvoliti da se ti uspjesi pretvore u neuspjeh i da počnemo padati prema lošim rezultatima", poručila je Pusić.

IDS će postizborno ući u našu koaliciju

Istaknula je kako bi bilo dobro da je i IDS u koaliciji "Hrvatska rate", ali je uvjerena kako će "IDS u konačnici u tu koaliciju ući postizborno". Na novinarski upit je li to već dogovoreno, odgovorila je protupitanjem: "Zar mislite da će IDS nakon izbora ići u koaliciju s HDZ-om ?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osvrnula se i na slogan koalicije IDS-PGS-RI "Pravo na svoje", istaknuvši da Istra ima puno veću ulogu u Hrvatskoj, da je važna ne samo za Istru nego i za cijelu Hrvatsku. "Istra se u posljednjih 25 godina u ključnim trenutcima pokazala predvodnikom Hrvatske u mnogim standardima, ne samo po kvaliteti života, već i po pitanju zastupanja i obrane ljudskih prava, multikulturalnosti. Istra treba biti ambicioznija, pokazati put i preuzeti liderstvo u Hrvatskoj. Istra ima sposobnost za te liderske potencijale“,  poručila je Pusić.

EU ne prijeti raspad, ali se pokazala razdjelnica između istoka i zapada Europe

Komentirajući izjavu šefice diplomacije EU-a Federica Mogherini da "Europskoj uniji doslovno prijeti raspad ako zajednički i adekvatno ne odgovori na migrantsku krizu“, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić istaknula je kako joj po njenom mišljenju ne prijeti raspad. Međutim, dodaje, činjenica je da je izbjeglička kriza ozbiljno utjecala na EU i pokazala "neku razdjelnicu za koju smo svi godinama tvrdili da ne postoji, i to između istočne i zapadne Europe, odnosno između stare i nove Europe".

Upravo se čita

"Istočna Europa uglavnom se pokazala puno prestrašenijom zbog pritiska izbjeglica, naročito ljudi druge vjere, od zapadne Europe koja također nije bila na onoj visini za koju je kancelarka Merkel u jednom trenutku definirala standarde. U zapadnoj Europi osjeća se ta vrsta straha, ali su demokratski standardi ipak nešto dublje utemljeni", istaknula je Pusić. Dodala je kako se Hrvatska, ako je računamo dijelom Istočne Europe, pokazala drugačijom, kao izuzetak, "jer je pokazala neke standarde i dokazala "da smo u stanju organizacijski savladati nešto što neke druge, mnogo veće i 
snažnije države od nas nisu bile u stanju napraviti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 29.10.2015. u 17:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba