POLITIČKA PRESLAGIVANJA / Pusić: 'Već to što je stavljen za pregovarača, znači da Plenković nije u igri za čelno mjesto'

Gošća RTL-a Danas bila je bivša potpredsjednica Vlade i bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

30.6.2019.
19:33
VOYO logo

Komentirajući zlatnu generaciju iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova istaknula je da je riječ o generaciji koja je izabrana s nekoliko različitih fakulteta, iako s naglaskom na Pravni fakultet, i to meritokratski po ocjenama i rezultatima te ispitima. Nisu ocjene sve, ali nešto jesu, nije to garancija da si pametan, ali da si dovoljno inteligentan da si tu ne praviš probleme, kazala je Vesna Pusić.

Istaknula je da je riječ o prvorazrednim, de facto ljudima koji su svi bili u jednoj drugoj karijeri visokih državnih činovnika. U Hrvatskoj kvalitetni visoki državni činovnici su rjeđi nego kandidati za Nobelovu nagradu iz fizike, ustvrdila je Pusić dodavši da u MVEP-u ima jedna jezgra ljudi koji dobro rade bez obzira na to koja je opcija na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Marije Pejčinović Burić, kazala je da je to za Pejčinović Burić velik uspjeh i da to jest njezin uspjeh iako je bilo puno povoljnih okolnosti koje su se složile, ali je odradila i svoju vlastitu kampanju.

Protiv mene je tadašnja Vlada aktivno radila, a ona na sreću nije imala taj problem i dobro je odradila i svaka joj čast, zaključila je Pusić, koja je komentirala i spominjanje ime premijera Andreja Plenkovića u kombinacijama za visoke funkcije u tijelima EU.

Smatra da je dio toga proizvedeno u Hrvatskoj i da je Plenkoviću i samome neugodno i da se glupo osjeća. Pogotovo s obzirom na to da je nominiran za važnu funkciju kao pregovarač svoje političke grupe što nije nevažna funkcija, ali sama po sebi gotovo da znači da si tu stavljen jer nisi u utrci, kazala je Pusić.

Hrvatska ima pravu priliku, samo da se malo popravi, oko vladavine prava, i mogli bismo raditi čuda jer nismo nikome opasni, relativno smo nova članica EU, a iako smo mali, relativno smo značajni, istaknula je bivša ministrica vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo