bezizlazna situacija / Pušten otac bolesne Vanese koji je prijetio bombom: 'Dragan nije opasan nego očajan'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Dolenec je uhićen prošli tjedan nakon što je u očaju nazvao Ured predsjednice i zaprijetio da će baciti bombu na Rebro

28.2.2018.
11:14
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Dragan Dolenec iz Koprivnice, otac Vanese Dolenec, u srijedu je pušten na slobodu, objavila je e-Podravina. Tako je odlučio sud. Odvjetnik Krunoslav Vuljak je naveo da je vještak iznio svoj psihijatrijski nalaz.

Image

Dragan Dolenec, koji je zbog kćeri zvao Ured predsjednice, pušten da se brani sa slobode

Image

Dragan Dolenec, koji je zbog kćeri zvao Ured predsjednice, pušten da se brani sa slobode

"Obrazložio je kakvo je stanje mojeg klijenta te naveo da on nije opasan za okolinu i da je to učinio iz očaja i nemoći te da je u depresiji, što je sasvim razumljivo obzirom na situaciju", rekao je Vuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dolenec je uhićen prošli tjedan nakon što je u očaju nazvao Ured predsjednice i zaprijetio da će baciti bombu na Rebro. Vanesa leži u zagrebačkoj bolnici Rebro gdje joj liječnici raznim metodama pokušavaju proširiti mjehur nakon čega bi tek trebala doći na listu čekanja za novi bubreg. 

"Mojem suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gdje pa je zato nazvao predsjednicu. Na kraju je ispalo tako da je zaprijetio bombom, no vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite što se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno prijetio", rekla je ranije Draganova supruga Kruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, rješenje za Vanesino stanje traže već godinama, no kako bi otišla na operaciju kod dr. Eugenea Minevicha iz urološkog centra u Cincinnatiju u Americi treba suglasnost HZZO-a kojeg ne može dobiti bez suglasnosti Vanesinih liječnika.

Nnakon incidenta predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je Vanesu posjetila u bolnici i donijela joj poklon. Predsjednica je rekla da će učiniti sve što je moguće u njenim ovlastima vezanu za Vanesinu situaciju. Dodala je da joj je žao što se Vanesin otac nije predstavio kad je uputio telefonski poziv jer je njezin cijeli Ured uključen u priču, ali su morali postupiti po protokolu koji nalaže da se u takvim situacijama slučaj prijavi policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo