nakon niza upita / Putovanje u Helsinki: Pokreće se postupak protiv HDZ-ovaca zbog nedostavljanja dokumentacije

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Povjerenstvo nakon niza dopisa nije dobilo putne naloge za članove Vlade i HDZ-a za put u Helsinki

5.9.2019.
13:47
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića zbog nedostavljanja dokumentacije za slučaj Helsinki i to na temelju članka 5 - kršenje načela obnašanja dužnosti.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izvjestila je, naime, da Povjerenstvo nakon niza dopisa nije dobilo putne naloge za članove Vlade i HDZ-a za put u Helsinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenom 2018. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je postupak zbog putovanja u Helsinki s Vladinim zrakoplovom. Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da nije bilo nikakvog sukoba interesa u korištenju Vladinog zrakoplova za odlazak u Finsku, gdje su on i delegacija među ostalim sudjelovali i na kongresu europskih pučana. Naglasio je da je u Finsku išao na bilateralni susret s tamošnjim premijerom i da on san određuje tko će ići s njim.

HDZ tvrdi da je platio 85 tisuća kuna smještaja, puta i dnevnica, no ne pojašnjavaju kome, niti su dostavili putne naloge. Od dužnosnika koji su putovali vladinim avionom, neki su javili da im je putni nalog izdala Vlada, neki ministarstvo i tvrde - nije bilo na trošak državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo