Hvalevrijedan projekt / Putujuća slikovnica: Kako su mali Zagrepčani naučili što su špigete, a Riječani kako se vežu žnjiranci

To je samo jedna od čak sedam putujućih slikovnica koje je osmislila jedna učiteljica iz Svete Nedelje

14.6.2019.
10:33
VOYO logo

Ova školska godina ostat će zamijećena po mnogim dobrim projektima.
Učenje o različitostima koje nudi "Lijepa naša uz igru", projekt je koji su osmislile i provele učiteljice razredne nastave kroz slikovnice koje su cijelu godinu putovale Hrvatskom.

A djeca su puno toga i naučila iz slikovnice koju su sama napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ih sve muči ista briga - kad će završiti škola, drugašići iz Rijeke i iz Zagreba naučili su po čemu se razlikuju njihovi gradovi i govori. Jer svako jutro  djeca  u Rijeci zavezuju špigete, a oni u Zagrebu žnjirance.

Sve te važne riječi, slike i suvenire iz svoga kraja - nepoznatim su prijateljima na drugom kraju zemlje pripremila sama djeca, te slikovnicu i maskotu poslala na put cijelom Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo suvenire iz Rijeke, Kaštela, Zagreba, Trešnjevke, Hvara i to je to", za RTL Danas govori učenica drugog razreda osnovne škole Kajzerica iz Zagreba. 

Zajedno su Tedi i Slikovnica prošli čak deset gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradovi koji su su sudjelovali u našoj petoj slikovnici su Kaštel Stari, Požega, Martijanec, Stari grad, Rijeka, Fužine, Daruvar, Dubrovnik i Zagreb", kaže Lidija Žugčić, učiteljica u OŠ Kajzerica.

A to je samo jedna od čak sedam putujućih slikovnica koje je osmislila jedna učiteljica iz Svete Nedelje. Tako su drugašići kroz zabavu naučili da primjerice Rijeka ima HNK Ivana Plemenitog Zajca i da je licitarsko srce  ukras kojim se daruje ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme kada i riječi i slike uglavnom putuju virtualnim svijetom, ova je slikovnica putovala poštom. A dogodine možda doputuje i do drugih dijelova Hrvatske. Ili svijeta!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo