ROSSANDA DAO OSTAVKU / Račun Uljanika ponovno blokiran: Štrajk zbog neisplate plaća nastavlja se

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Račun Uljanika bio je već u nekoliko navrata blokiran

31.10.2018.
9:18
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Uprava Uljanika u srijedu je izvijestila putem Zagrebačke burze da je račun grupe ponovno blokiran, dok se u tom brodogradilištu nastavlja štrajk. 

Račun Uljanika bio je već u nekoliko navrata blokiran: u razdoblju od 29. do 30. kolovoza, potom od 3. do 13. rujna. Nakon toga je uslijedila deblokada kako bi se isplatila plaća radnicima, a zatim je ponovno račun bio blokiran u razdoblju od 2. do 24 listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gianni Rossanda u utorak je Nadzornom odboru Uljanika dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave pulskog brodogradilišta", izvijestili su iz Uljanika. Predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao da je novi NO razgovarao sa sedam mogućih kandidata za mjesto u novoj Upravi Uljanika. 

Štrajk zbog neisplate rujanskih plaća u Uljaniku ušao je u drugi tjedan, a radnici su jučer, kao i proteklih dana, štrajkali na svojim radnim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo namjere

Fincantieri i Brodosplit poslali su zajedničko pismo namjere Ministarstvu gospodarstva o mogućem preuzimanju brodogradilišta Uljanik i 3. Maj. To je potvrdio Darko Pappo, član Uprave samoborskog DIV-a, u čijem je vlasništvu Brodosplit.

"Mi smo se samo odazvali pozivu hrvatske Vlade, upućenome svim većim brodogradilištima u okruženju da iskažu eventualni interes za Uljanik i 3. Maj. Pismo namjere poslali smo zajedno s Fincantierijem jer smo poslovni partneri, imamo vrlo detaljna saznanja jedni o drugima i međusobno smo se prepoznali kao dvije kompanije koje mogu ući u zajedničke poslove", rekao je Pappo za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, ipak je ostao suzdržan po pitanju u kojoj bi se fazi Brodosplit i Fincantieri uključili u spašavanje Uljanika i 3. Maja. Dodao je kako u ovoj fazi iskazanog interesa ne može govoriti kada bi se i kako Brodosplit uključio u postupak razrješenja krize u Uljanik Grupi. Podsjetio je i kako je u restrukturiranje Uljanik Grupe i dalje uključena Kermas Energija Danka Končara, koju su svojedobno sami odabrali za strateškog partnera", piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo