'Ali maloljetnica...' / Đogaš o seks-skandalu u Splitu oko Puljkovih ljudi: 'Što ako to i jest namještaljka? Sadržaj ostaje isti'

Image
Foto: RTL

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Splita na izborima, kojega podržava i HDZ, objašnjava razliku između ljudske slabosti i političkog propusta...

14.6.2022.
19:30
RTL
VOYO logo

Seks aferom u Splitu oko Bojana Ivoševića i Luke Baričića, oko ljudi iz tima aktualnog gradonačelnika koji traži novi mandat Ivice Puljka, sad se bavi i policija. RTL-ov Rade Županović javio se iz Splita. Podsjetio je da je Baričić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Osim policije, na slučaju sad rade i službenici nadležnog općinskog državnog odvjetništva. Ova tema je i dalje top tema u gradu, kako među građanima, tako i među kandidatima na izborima za gradonačelnika. Županović je razgovarao s nezavisnim kandidatom Zoranom Đogašom, koji na izbore ide uz podršku HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOMENTIRAO SEKS SKANDAL /

Puljak za RTL: 'Pojasnit ću svoju izjavu o seksualnosti invalida. Krivo me se shvatilo'

Image
KOMENTIRAO SEKS SKANDAL /

Puljak za RTL: 'Pojasnit ću svoju izjavu o seksualnosti invalida. Krivo me se shvatilo'

"Mislim da je apsolutno nepotrebno, da baca sjenu na čitavu priču oko predizborne kampanje, gdje bismo trebali govoriti o programima, o vizijama, o Splitu. A mi smo sad u situaciji koja je bila i razlogom ovog svega, da je Split 'grad problem, grad slučaj' i da se događaju stvari koje su potpuno neprihvatljive", kazao je Đogaš:

"Naravno da su svi osudili stvari koje su politički vezane uz ovaj slučaj. Ako se radi o ljudskoj slabosti, OK. Ali to je politički propust, nemoralne ponude za posao, onda neprikladna komunikacija s maloljetnicama. I onda imamo pokušaj političke obrane nečega što nije obranjivo. I onda imamo potpuno neprikladno uvlačenje invalida u ovu priču, koji su osobe sa svojim integritetom i ne treba ih diskriminirati po nikakvoj osnovi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to namještaljka kako tvrde iz stranke Centar i Ivica Puljak?

"To mi je nemoguće komentirati. Ali što ako i jest namještaljka? Sadržaj toga ostaje isti, komentar ostaje isti", odgovorio je na pitanje novinara Đogaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori su za 12 dana, po nekim anketama i procjenama, vrlo je izgledno da će utrka za gradonačelnika ići u drugi krug. Još veća borba će biti za mjesta u Gradskom vijeću Grada Splita. Kakve su Đogašove prognoze?

"Ja sam iz Splita, mi ovdje volimo jedrenje, ja sam klasa optimist, tako da se ja nadam uvijek najbolje. Ako dođe do drugog kruga, ja očekujem pobjedu u drugom krugu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se zadržao na funkciji gradonačelnika, mora imati većinu u gradskom vijeću. Ankete kažu da niti jedna od stranaka neće imati većinu. Koga Đogaš vidi kao svog potencijalnog suradnika ako bi doista pobijedio na izborima za gradonačelnika?

"Ne bih ulazio u ovu igru da ne mislim da ne mogu komunicirati sa svima, da nisam po prirodi uključiv. Volio bih vidjeti u gradskom vijeću tko će biti protiv vrtića, školskih dvorana, cesta, prometne gužve, garaža. Mi smo vidjeli zbog sitnih politikantskih interesa, svađa, odustajanje od garaža. Zato sada plaćamo cijenu za to", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, otvoren je za suradnju sa svim opcijama.
"Apsolutno otvoren, uključiv", obećao je.

Cijeli razgovor s Rive u Splitu pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo