Nepoželjan sadržaj / Radnice Borova ogorčene: zbog 'lajka' na Facebooku prijeti im otkaz?!

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Pet je radnica dobilo otkaz nakon što su lajkale objavu u kojoj radnica proziva predsjednika uprave i poziva predsjednicu da spasi tvornicu

13.7.2017.
20:55
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

19 radnica Borova dobilo je opomenu pred otkaz, a njih pet, iz trgovina diljem Hrvatske nije produžen ugovor, javlja 24 sata.

Razlog je navodno za potražiti u tome što su na Facebooku "lajkale" objavu otvorenog pisma predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović koje je napisala djelatnica Borova Tiz Vukovara. Objava datira još iz ožujka, kada je radnica prozvala predsjednika uprave i kazala da ni njemu ni upravi nije stalo do tvrtke ili radnika, te je pozvala predsjednicu da spasi tvrtku. U to doba naime, radnici Borova nisu primili dvije plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Goran Marić rješenje problema u Borovu vidi u dokapitalizaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hoće li se spasiti Borovo? Vladi stigle već dvije ponude

Mnogi su radnici ovo pismo komentirali ili lajkali, a nekoliko ih je to stajalo posla. 26-godišnja Antonija Aračić kazala je da je otkaz dobila mailom, bez ikakvog objašnjenja, a da su drugi koji su lajkali pismo, a zaposleni su za stalno, dobili opomene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz uprave Borova kazali su da prihvaćaju konstruktivnu kritiku, no ne toleriraju vrijeđanje, te da su utvrdili da je "niz radnika javno objavio ili podržao tekstove uvredljiva sadržaja, koji pozivaju na udruživanje radi protjerivanja uprave, nadzornog odbora i dijela radnika Društva, pozivaju na diskriminaciju s osnova mjesta prebivališta, kao i niz neistinih optužbi".

Dodali su i da su postupili u skladu sa Zakonom da se suzdrže od takvih tekstova, no da niti jedan radnik Borova nije dobio otkaz zbog označavanja i komentiranja navedenih tekstova, već da su im ugovori o radu prestali 30.lipnja, prenosi 24sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo