NEIZVJESNOST / Radnici Megglea pisali županu: 'Znamo i želimo i dalje raditi, pomognite nam'; Anušić:'Vode se razgovori'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL, RTL.hr

Uprava Megglea vodi pregovore s tvrtkom koja bi trebala preuzeti kompletan opseg proizvodnje sadašnjeg Megglea

29.8.2020.
12:30
Marko Mrkonjic/PIXSELL, RTL.hr
VOYO logo

Radnici osječke mljekare Meggle njih ukupno 156, uputili su otvoreno pismo županu osječko-baranjskom Ivanu Anušiću sa zamolbom za pomoć i spas osječke mljekare.

Image
Tko je spasitelj? /

Meggle odlazi, ali radnici koji čekaju otkaz dobili su novu nadu

Image
Tko je spasitelj? /

Meggle odlazi, ali radnici koji čekaju otkaz dobili su novu nadu

Radnici Megglea, koji su za gašenje pogona i radnih mjesta u Osijeku doznali 16. srpnja, u pismu, između ostaloga, ističu da znaju i žele dalje raditi te mole za pomoć u pronalaženju kupca, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počela je procedura koju zaposlenici Megglea u Osijeku moraju proći, a to je otkaz ugovora o radu s 31. kolovoza, i otkazni rok do kraja godine. Tvrtka Meggle 31. prosinca gasi svoju proizvodnju u Osijeku i oni ne mogu više biti zaposlenici te tvrtke. Uprava Megglea vodi pregovore s tvrtkom koja bi trebala preuzeti kompletan opseg proizvodnje sadašnjeg Megglea, i to je informacija koju mogu podijeliti sa zabrinutim radnicima'', kazao je Anušić.

''Osobno sam o ovoj temi razgovarao i s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković te s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, kao i s tvrtkom koja je voljna preuzeti mljekarsku industriju u Osijeku. Razgovori između Megglea i tvrtke koja planira preuzeti proizvodnju Megglea vrlo su konkretni i idu u dobrom smjeru. Razumijem radnike jer je kraj godine vrlo blizu, ali ima dovoljno vremena za realizaciju preuzimanja kako bi od početka 2021. godine nastavili raditi isti posao, ali pod drugim imenom", poručio je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo