Kaže, odgovarat će za sve! / Ramljak Puljku obećala kaznenu prijavu zbog nezakonite smjene s 'Ruđera'. I 'cijeloj ekipi'! I ne samo to

Nakon 10 godina dobila je sve sudske sporove: 'Rektor Sveučilišta u Splitu već ovaj tjedan ću tražiti da Puljka i Terzića pita za junačko zdravlje!'

21.6.2022.
19:20
VOYO logo

Novi zaplet uoči finiša kampanje u Splitu. Bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković najavila je kaznene prijave protiv stranačkih suradnika Ivice Puljka.

Danica Ramljak tvrdi da su odgovorni za njezinu protuzakonitu smjenu s čela Instituta prije deset godina, a da nisu imali pravo to napraviti potvrđuju dvije sudske presude. Puljak tvrdi da za svega stoji politika. Dragana Eterović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Opet bih to napravio' /

Video iz 2021. dokaz je da je Puljak nezakonitu smjenu Danice Ramljak s 'Ruđera' navodio kao primjer kako se radi

Image
'Opet bih to napravio' /

Video iz 2021. dokaz je da je Puljak nezakonitu smjenu Danice Ramljak s 'Ruđera' navodio kao primjer kako se radi

Danica Ramljak nakon presude u svoju korist, sada javno proziva cijelu ekipu okupljenu oko Ivice Puljka za svoju nezakonito smjenu sa čela Instituta Ruđer Bošković.

"Kad sam vidjela reakcije, čvrsto sam s odvjetnicima dogovorila da idu kaznene prijave. Drugo, podnijet ću i na Sveučilište u Splitu, rektor će još ovaj tjedan dobiti od mene dopis u kojem tražim da etičko povjerenstvo ne samo Ivicu Puljka, nego i Januša Terzića pita za junačko zdravlje kako su kršili Zakon o znanosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nije politički motivirana, jer nije članica nijedne stranke. Kaže da istupa zbog svih koji su prošli sudbinu sličnu njenoj:

"Mi govorimo o nekome tko ti trebao dati neku novu budućnost, neke nove mjere, nekakve demokratske uzuse unijeti u ovo društvo. Zato ja progovaram! I sad ću još više progovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč sudskim presudama, Ivica Puljak ne smatra smjenu Danice Ramljak spornom ni deset godina poslije: "Meni je tužno i žalosno da se ona uvukla u HDZ-ovu kampanju u predizborno vrijeme, o takvim stvarima govori. Ono što smo mi učinili je da smo spasili 'Ruđer Bošković' od velike devastacije i mislim da je to bila dobra odluka.”

Iza ove afere ne stoji HDZ, tvrdi Zoran Đogaš nezavisni, ali i kandidat HDZ-a za gradončelnika Splita: "(Puljak) zamagljuje neke stvari. Spominje HDZ kao uzrok, možete misliti. A sve zato što je odgovoran za ovu situaciju, odgovoran je za to što je dao otkaz osobi koja je odlukom sudom vraćena na posao i što poreznici obveznici moraju platiti više od pola milijuna kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki udaraju i žešće te tvrde da će Puljak naštetiti cijelom gradu postane li opet gradonačelnik. Kandidat za gradončelnika Splita, Željko Kerum (HGS):"Iskoristio je tu pod navodnike 'sexgate aferu' da bi zataškao ovu koja je puno puno ozbiljnija i značajnija. Znači, ovo je palo u drugi plan, ali iz ovoga svega je vidljivo da se radi o čovjeku ne samo s jednim problemom ili sporom, nega će tu biti puno, puno sporova…"

Idu izbori, ali idu i kaznene prijave Danice Ramljak protiv svi odgovornih za njenu smjenu. Dok će se sudski rasplet pričekati, rezultati izbora - barem prvog kruga - znat će se već ovu nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo