milijunima za savjetnike šokirana i predsjednica / Ramljaka i njegove savjetnike brani još samo Dalić, oporbi sve 'smrdi' na novu aferu: 'Ovo bi mogla biti nova HDZ-ova Fimi media'

Ono što je za Dalić tek politički cirkus, oporba smatra aferom - a predsjednica države duboko nemoralnim

2.2.2018.
18:43
VOYO logo

Ako bilo tko sumnja da u restrukturiranju Agrokora nešto nije u redu - neka podnese prijavu. Odgovor je to potpredsjednice Vlade Martine Dalić na kritike Usmjerene prema njoj i izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku, otkako se doznalo da je njegova bivša tvrtka za savjetovanje Agrokora zarađuje gotovo 250 tisuća kuna na tjedan. No ono što je za Dalić tek politički cirkus, oporba smatra aferom - a predsjednica države duboko nemoralnim.

Budućnost Agrokora i dalje visi o niti zbog prezaduženosti. No propao ili ne, savjetnici angažirani da ga pomognu spasiti izdašno će zaraditi. Među njima je i bivša tvrtka izvanrednog povjerenika Ramljaka Texo menadžment, koja kao podizvođač zarađuje 243 tisuće kuna na tjedan. Potpredsjednici Vlade to nije sporno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako itko od vas ili itko drugi u ovoj zemlji ima razloga sumnjati i misliti da tamo nešto nije u redu, onda se treba obratiti organima RH, podnijeti prijavu i iznijeti svoje dokaze. A politički cirkus i ometanje ovog procesa treba zaustaviti", izjavila je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Oporbi sve miriše na novu aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogla bi biti nova HDZ-ova Fimi media. Da su bliski ljudi, prijatelji, partneri Martine Dalić i Ante Ramljaka očito angažirani u Agrokoru na njihov prijedlog i za to dobivaju milijunske honorare", poručuje saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

Ramljak, kojeg je odabrala Vlada da spasi Agrokor, u tom je procesu neizravno angažirao 141 savjetnika. Njima je Agrokor dosad platio 213, a ukupno će 500 milijuna kuna do kraja mandata. Novac se formalno isplaćuje glavnom savjetniku, tvrtki Alix Partners, a svi ostali su njihovi podizvođači – pa i bivša Ramljakova kompanija koja je zaradila gotovo 10 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj podatak mi je bio iznenađujući i nije mi simpatičan. Zdravi razum kaže da to nije bilo najmudrije i da će trebati objasniti zašto je to tako", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tu izjavu predsjednika Sabora mnogi su protumačili kao ujedno i stav samog premijera, koji već treći dan šuti, i oporbi ne uzvraća paljbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali čak i veliki vjerovnici Agrokora koji s Ramljakom ratuju oko povrata dugova ovaj put drže stranu njemu i Vladi, koja napade tumači ovako: 

"Rezultat činjenica da su sa propašću Agrokora propali i brojni interesni odnosi koji su se tijekom godina stvarali", dodala je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, podršku predsjednice države Banski dvori u ovome nemaju. Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za javnu radioteleviziju – unosan posao Ramljakove bivše tvrtke u Agrokoru nazvala je duboko nemoralnim.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo