jednoglasno raspuštena / Raskol u stranci zbog Ruže Tomašić na listi: 'Škoro je uspio uništiti Hrvatske suvereniste'

Image
Foto: Duško Jaramaz, Patrik Macek/PIXSELL

Dogovoreno je da će, ukoliko bude izabrana, u Sabor umjesto Tomašić kao nositeljice liste ići Marko Milanović Litre

15.6.2020.
8:11
Duško Jaramaz, Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista u X. izbornoj jedinici jednoglasno je raspuštena, a Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na mjesto predsjednice HKS Dubrovnik, priopćeno je u ponedjeljak iz te podružnice.

Martinović Mamić zatražila je i ispis iz članstva stranke, a razlog svemu tome su planirani neprihvatljivi i po stranku štetni aranžmani u X. izbornoj jedinici, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor da umjesto Ruže Tomašić u Sabor ide Marko Milanović Litre

Odlukom središnjice HKS-a koju joj je, kaže, potvrdio predsjednik te stranke Marijan Pavliček i dopredsjednica Ruža Tomašić, dogovoreno je da će, ukoliko bude izabrana, u Sabor umjesto Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici ići Marko Milanović Litre.

"O tome su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS u dogovoru sa Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS) u ime HS, po njihovom dogovoru sa čelnikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom", navodi Martinović Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući, a nije niti u skladu sa Statutom stranke", kaže. Iako je takav dogovor zakonski moguć, nije, poručuje, moralan i prihvatljiv članovima podružnice.

Tomašić neće ići u Sabor jer ide u mirovinu od 30. lipnja 2021.

Martinović Mamić smatra da će takvim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu, s obzirom da je Tomašić već odlučila kako će ju u Europskom parlamentu nakon odlaska u mirovinu od 30. lipnja 2021. mijenjati predsjednik HRAST-a Ladislav Iličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekorektnim smatra da netko iz druge izborne jedinice, konkretno iz Zagreba, ide na listu njihove X. izborne jedinice.

Tvrdi da joj je Tomašić u telefonskom razgovoru rekla da ne vidi ništa sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide Milanović Litre jer "i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka je uništena kao i njena reputacija, a izgleda kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uspio uništiti HS", ustvrdila je Martinović Mamić.

Jednoglasna odluka o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik donesena je na sjednici tog tijela 7. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike