bogata ponuda / Rasprodaja u dalmatinskom gradiću: Nude luksuzne vile, kamene kuće, a jedan je vlasnik bacio poseban 'mamac'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kuće najčešće kupuju i uređuju stranci koji dođu na Jadran pa ih onda prodaju često opet strancima.

12.3.2021.
15:37
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na kaštelanskom tržištu prodaje se trenutno više nekretnina nego u Splitu ili Makarskoj koji su daleko veći gradovi. 

Samo na internetskom oglasniku Njuškalo nudi se na prodaju 378 kuća i 297 stanova, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Kaštelima u prodaji kuća imamo raznolikost ponude, a kao i u ostalim dijelovima Dalmacije, a kuće su iznimno 'osjetljivo' tržište. Pod osjetljivim mislim na to da je nekad teško formirati cijenu koja bi istodobno zadovoljila i kupca i prodavatelja. Objekti građeni 80-ih godina traže dodatna ulaganja, no prodavateljima je teško to pojmiti u iskazivanju tražene cijene", komentirao je stanje na tržištu Slavko Radman koji ima agenciju za nekrentine.

Prema njegovim riječima, u Kaštelima se gradi velik broj luksuznih vila, međutim, one su još uvijek većinom u funkciji turizma te dugoročnog investiranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kamene kuće uvijek su bile primamljive za inozemno tržište jer imaju povijesnu vrijednost, međutim, zbog dotrajalosti i nedostatka vrta u većini slučajeva, cijene im ne mogu postići premium cijenu na tržištu, te se prodaju po cijenama od 70.000 eura do 150.000 eura, ovisno o kvadraturi i kvaliteti objekta", pojašnjava stručnjak. 

Uz vilu daju i gliser i vez

A neki imaju i svoje "recepte" za privlačenje kupaca. Tako je vlasnik vile s bazenom u Kaštel Lukšiću građene 2017. godine, površine 380 kvadrata raspoređenih na četiri etaže, s okućnicom od 560 kvadrata i 200 metara od plaže, ponudio besplatno kupcu gliser i vez za brod. Ali, ako plati 859.000 eura za nekretninu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuće najčešće kupuju i uređuju stranci koji dođu na Jadran pa ih onda prodaju često opet strancima. Najčešće Englezima, Ircima i Skandinavcima, koji vole kamene kuće.

Jedan vlasnik kuće u Kaštel Starom ponudio ju je na prodaju iz obiteljskih razloga. Za stambenu površinu od 380 kvadrata – u naravi je riječ o pet apartmana, s mogućnosti uređenja i šestog – te okućnicu od 430 kvadrata tražena je cijena 589.000 eura.
Još uvijek aktualnom vlasniku ulaganje u kuću se, kaže, isplatilo, jer je sve do korone imao odličnu popunjenost, najviše gostima koji su dolazili svake godine, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo