'NINO VIDI ME' / Raspudić za Direkt objasnio izjavu kojom je razljutio trudnice: 'Pogrešno su mi stavili u usta...'

Trudnica ne može biti debela jer je trudnoća posebno stanje i sve trudnice su lijepe, kazao je Raspudić

26.5.2020.
22:48
VOYO logo

Već dva dana na sve strane slušamo političke reakcije na Ninu Raspudića i njegov intervju kojim je objavio da ide s MOST-om. Ali nijedna reakcija nije bila zanimljiva kao reakcija trudnica. 

Društvene mreže pune su fotografija poznatih, nepoznatih, bivših, sadašnjih, slike s trbuhom objavljuju i Ivana Ninčević Lesandrić i Željka Markić. A sve zato jer je Raspudić rekao da mediji uporno objavljuju fotografije njegove trudne, debele supruge. Ta riječ debela mnoge je zasmetala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žensko tijelo je uvijek lijepo

Posljednjih nekoliko dana društvene mreže krase fotografije poznatih žena u trudnoći. Poručuju: žensko tijelo uvijek je lijepo. 

"Svaka je osoba na svijetu posebna i lijepa, a tako i trudnica koja nosi jedan novi život u sebi pa je ona logično dva puta lijepa i posebna", kazala je bivša saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
krenuo za suprugom /

Nino Raspudić ulazi u politiku! 'Tjednima se spekulira o tome. Idem na izbore na listi Mosta'

Image
krenuo za suprugom /

Nino Raspudić ulazi u politiku! 'Tjednima se spekulira o tome. Idem na izbore na listi Mosta'

"Ja sam prošla tri trudnoće i to je drugo stanje i naravno da ti se tijelo mijenja. Ja bih voljela da svaka djevojčica, imam tri kćerke, pa gledam kroz njih, da imaju samopouzdanje, jer onda što god netko rekao, ti znaš koliko vrijediš", kazala je poduzetnica Ljupka Gojić Mikić

"Izjava je izvađena iz konteksta"

Za val trudničkih fotografija zaslužan je Nino Raspudić. Rekao je da mediji objavljuju loše fotografije njega i supruge, pa referirajući se na jednu od njih rekao "imamo debelu, okruglu Mariju koja još tipka na mobitel na toj slici". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas kaže: njegova je izjava izvađena iz konteksta. Objašnjava da je htio prikazati medijske manipulacije, uzevši za primjer fotografiju koja sugerira rimski pozdrav, a zapravo daje pet Bruce Leejevom spomeniku. 

"U kontekstu svega toga sam rekao kako se kandidaturu moje supruge Marije Selak Raspudić ilustriraju fotografijom u 8. mjesecu trudnoće, a onda su mi pogrešno stavili u usta da ja smatram da su trudnice ružne i da je to neprimjereno. Ne, trudnica ne može biti debela jer je trudnoća posebno stanje i sve trudnice su lijepe. Ali nitko nije ni pogledao kako izgleda ta fotografija koju mediji stavljaju uz njenu kandidaturu. Sad mi recite? Je li primjereno da paparazzo lovi u kadar međunožje trudnice u visokoj trudnoći koja je sjela da predahne na jedini način na koji je mogla i tipka po mobitelu", kazao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nino vidi me"

Ipak uz poruku "Nino vidi me," nastao je cijeli pokret. 

"Ako netko u javnom prostoru komentira da je fotografija žene loša iz razloga što je ona na njoj okrugla, debela i trudna, time šalje poruku svim ostalim ženama da ukoliko ste trudne, okrugle i debele niste lijepe s čim se apsolutno ne slažem", kaže Ninčević Lesandrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željele smo poslati poruku o ženskoj moći. Da i kad smo trudne smo lijepe i da se i tim periodom trebamo ponositi, a ne da muškarci, i to u ovom slučaju muž gospođe Selak, kaže da je loše da ju se prikazuje u medijima kad je bila trudna i okrugla", kazala je koordinatorica platforme Možemo! Sandra Benčić

Fotografiju trudnoće na Facebooku je objavila i Željka Markić i napisala "Nisam mogla zamisliti da će jednim gostovanjem - Nino Raspudić postići - i da se neke radikalne ljevičarke koje zagovaraju pravo trudnice da prekine život svog nerođenog djeteta - pretvore u slaviteljice trudnoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se može reći samo to da je Željka Markić odavno prepoznata kao osoba koja svima onima koji se njoj ne sviđaju bi oduzimala pravo na ljubav, pravo na djecu i pravo da uopće imaju obitelj. Tako i ovaj njen komentar koji nama želi imputirati da mi koji se borimo za pravo svake žene na izbor ne volimo djecu. To je zaista jadno i zločesto", odgovara Benčić. 

U kontekstu ili izvan njega, barem se sada priča o tome da je i okruglo lijepo, a Raspudić je naučio da mu se bolje prepucavati s Jandrokovićem nego sa ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo