jedini kandidat za predsjednika / Raste potpora Plenkoviću: podržali ga i predsjednici organizacija HDZ-a četiriju dalmatinskih županija

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednici ogranizacija su sigurni da je Plenković taj koji može povesti HDZ i hrvatsku državu u nove pobjede i bolji život za sve

29.6.2016.
20:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a četiri dalmatinske županije na sastanku u srijedu u Splitu s kandidatom za predsjednika HDZ-a Andrejem Plenkovićem izrazili su potporu njegovoj kandidaturi, a on je, zahvaljujući im, istaknuo kako kandidaturom za predsjednika stranke želi dati impuls povratku povjerenja birača u HDZ.

"Nas četvorica predsjednika županijskih organizacija HDZ-a odlučili smo dati čvrstu potporu kandidaturi Plenkovića jer smo sigurni da on može povesti i HDZ i hrvatsku državu na dužnosti budućeg predsjednika Vlade," rekao je novinarima predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su županije Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanski, Šibensko-kninska i Zadarska utvrde i bastion HDZ-a te su željeli na današnjem sastanku čuti Plenkovićeva promišljanja, rekao je. Organizacije HDZ-a iz te četiri županije dat će logističku poptoru i eventualnim drugim kandidatima za predsjednika HDZ-a, ali je opredjeljenje predsjednika te četiri organizacije potpora Plenkoviću jer su sigurni, kako je rekao, da je Plenković taj koji može povesti HDZ  i hrvatsku državu u nove pobjede i bolji život za sve.

Plenković je naglasio kako je njegova ambicija u ovom trenutku svim članovima HDZ-a i strančkim dužnosncima na svim razinama diljem Hrvastke "dati novi impuls koji bi povratio povjerenje birača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasivši kako se Europska unija nalazi u novoj krizi nakon odluke britanskih birača o istupanju iz EU, Plenković je rekao kako "Hrvatskoj treba vodstvo koje dobro poznaje izazove s kojima se susreću Europa i Hrvatska."

"U vrlo zamršenom kontekstu imigranstko-izbjegličke krize, prijetnje terorizmom te produžene financijsko-gospodarske krize koja traje desetak godina želim s kolegama iz HDZ ali i koalicijskim partnerima - aktualnim i potencijalnim- dati novi impusl koji će znati odgovoriti na izazove hrvatskog društva u drugom desetljeću 21. stoljeća," poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako želi s HDZ-om artikulirati sve ono dobro što je urađeno u posljednih 26 godina dajući počasti braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ali također znati artikulirati, kako je rekao, "sada, u ovo drugo vrijeme, na način koji će Hrvatskoj osigurati političku stabilnost, pravnu sigurnost i gospodarski rast."

"To je moja ambicija koju želim ponuditi svojim prijateljima i članovima HDZ-a a nakon toga, uvjeren sam, u jednom detaljnom i preciznom programu i svim hrvatskim biračima,"dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako se zauzima za HDZ kao narodnjačku stranku desnog centra demokršćasnke vrijednosti koja poštuje univerzalna humanitarna načela.

Nakon sastanka s čelnicim HDZ-a četiri dalmatinske županije, Plenković se u predvečernjim satima u splitskom hotelu Redson Blu družio s građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo