obilna kiša i odroni / VIDEO Raste vodostaj Kupe, Hrvatske vode proglasile izvanredno stanje. 'Ako nije potrebno, ne krećite se dolinom'

Iz Grada Delnica pozvali su građane da ih kontaktiraju ako su im potrebne vreće pijeska kako bi zaštitili svoju imovinu od poplava

16.9.2022.
12:46
VOYO logo

Zbog obilnih padalina između naselja Čedanj i Planica u Delnicama Hrvatske vode proglasile su izvanredno stanje na vodnim građevinama koje su u okviru nadležnosti i kontrole Hrvatskih voda, objavljeno je na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području gornjeg toka Kupe (Crni Lug - NP Risnjak) prema podacima Hrvatskih voda u posljednja 24 sata palo je 100 milimetara kiše.

"Prema trenutno raspoloživim modelima, izraženiji porast vodostaja rijeke Kupe na području grada Karlovca očekuje se danas od podneva, s mogućnošću dostizanja redovnih mjera obrane od poplava noćas oko ponoći te uvođenja izvanrednih mjera tijekom sutrašnjeg dana", rečeno je Hini u Hrvatskim vodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada Delnica pozvali su građane da ih kontaktiraju ako su im potrebne vreće pijeska kako bi zaštitili svoju imovinu od poplava. Javili su i da je trenutno cesta prema Razlogama otvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mole se građani da se, ako nije prijeko potrebno, ne kreću kupskom dolinom s obzirom na mogućnost od bujica i poplavljenih dijelova na toj dionici", također su objavili na stranicama Grada.

U Hrvatskim vodama kažu da i nadalje postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava u gotovo cijeloj zemlji jer se i u narednih 36 sati očekuje oblačno vrijeme s kišom, ponegdje i grmljavinom, lokalno uz moguće izraženije pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupno razvedravanje i smirivanje vremenskih prilika očekuje se od nedjelje, 18. rujna, kažu u Uredu generalnog direktora Hrvatskih voda.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo