utjecaj 'lex agrokora' / Rastu dionice Agrokora: Belje se u potpunosti oporavilo, Ledo skočio do neba!

Image
Foto: PIXSELL

Najveći interes u okviru Agrokora investitori su pokazali za dionice Leda koje je i u utorak bilo najlikvidnije s postignutim prometom od 11 milijuna kuna

8.11.2017.
18:21
PIXSELL
VOYO logo

Dionica Belja potpuno se oporavila i premašila za 25 posto cijenu koju je postizala nakon usvajanja lex Agrokor. To je najbolji rezultat među tvrtkama iz sustava Agrokor, a i očekivano je da se tržišna cijena približi onoj realnoj. Ipak, da se prodaje po današnjoj cijeni, Belje bi vrijedilo 62,5 milijuna kuna, što je tek trećina cijene koju je postizala ta tvrtka prije krize u koncernu, piše Poslovni dnevnik.

Da su investitori nanjušili potencijal dobre zarade na dionicama Agrokora, pokazuje i činjenica da su u posljednja dva dana nosile 23,5 od ukupno 43 milijuna kuna prometa ostvarenog na dionicama na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak i utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, onaj tko je dionice prodao u petak danas vjerojatno oplakuje taj potez, a s druge strane, onaj tko ih je kupio, ima itekako razloga slaviti. 

Najveći interes u okviru Agrokora investitori su pokazali za dionice Leda koje je i u utorak bilo najlikvidnije s postignutim prometom od 11 milijuna kuna, što je ujedno i nosilo gotovo polovicu prometa ostvarenog na burzi. Ledo krajem dana ima cijenu od 1200 kuna po dionici te se očekuje da će rasti i tijekom srijede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i cijena od 3450 kuna po dionici kojom se trgovalo u travnju procjenjivana kao poprilično niska pa analitičari vide još prostora za rast. U četvrtak objava tražbina U odnosu na crni petak Ledo je udvostručio vrijednost. Jamnicom se trguje po 13.500 kuna pri čemu je u jednom danu narasla gotovo 93 posto. Zvijezda je pak rasla 75 posto pa dosegnula vrijednost od 900 kuna, piše Poslovni.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo