NESRETAN SLUČAJ / Rasvijetljen pronalazak psećeg leša u Jarunu: 'Pas nije bio svezan i namjerno bačen u jezero'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prošlog tjedna šetačica je u jarnuskom jezeru uočila leš psa za kojeg se pretostavljalo da je utopljen

28.2.2017.
21:11
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prije tjedan dana na Facebook stranici Suze - Saveza udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba, objavljena je fotografija žene koja je prilikom šetnje sa svojim psom na zagrebačkom jezeru Jarun uočila leš psa.

Kako piše Večernji list, djelatnici RSC-a Jarun riješili su i razjasnili ovaj slučaj te su psa istog dana izvadili iz vode, a od njih ga je preuzeo vlasnik kojeg su sami obavijestili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pas nije bio svezan i namjerno bačen u jezero, nego je pretpostavka kako je propao kroz led te se utopio, a nakon određenog vremena je počeo plutati i zapetljao se u travu blizu obale", navodi se u njihovom odgovoru. 

S obzirom da u njemu nisu naveli da su o pronalasku tijela psa u vodi obavijestili policiju, očito je, sami su zaključili da je riječ o nesretnom slučaju. Psa je u jezeru uočila T.K. koja j rekla kako je o svemu obavjestila djelatnike Jaruna u kućici na ulazu kod tramvaja, no njih nije zanimalo što im je rekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je stigla kući obavijestila je udruge i pokušala saznati što dalje napraviti. Kontaktirala je voditeljicu nekadašnje SUZA-e, Infocentar Dumovec, još jednom otišla do Jaruna provjeriti je li dobro vidjela, a kad se vratila s predavanja nazvala je i policiju.

"Poslala sam mail i komunalnom redarstvu i SRC-u Jarun, nitko mi od njih nije odgovorio. Iz infocentra su me samo pitali jesam li zvala policiju", rekla je za Večernji T.K. koja je istog dana oko 19 sati u pratnji policije bila na jezeru, no psa nisu pronašli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da je policija nakon poziva T.K. bila na Jarunu, te se nisu vraćali na jezero jer ih je T.K. trebala nazvati ako ponovno vidi psa.

Djelatnici Jaruna prema svemu sudeći nisu zv ali policiju. Iz skloSkloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu rekli su kako je informacija o psu u Jarunu stigla u inbox Facebook stranice Info centar Dumovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Službene dojave (telefon ili web stranica) nije bilo. Djevojku smo preko Facebooka uputili da se javi policiji, s obzirom da se radilo o lešu psa. Info centar Dumovec je tu da pomaže životinjama koje su ozljeđene, izgubljene ili zlostavljane. Nemamo informaciju gdje je tijelo psa" stoji u odgovoru iz Skloništa.

Djelatnici RSC-a krenuli su u potragu za psom nakon što im je proslijeđen upit o navodnom lešu koji pluta jezerom. "Naši djelatinici napravili su detaljan obilazak obale RSC Jarun, podijeljeni u više ekipa. Pretraga je započela u 15.35, a pošto nije bila poznata mikrolokacija trajala je malo dulje s obzirom na obalu koja je oko 15 kilometara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leš psa pronađen je na regatnoj stazi na duljini od otprilike 150 metara u 16.10 sati, nekoliko metara od obale u mutnoj vodi, dodatno skriven travom zbog čega nije bio uočljiv sa same regatne staze. 

Izvučen je nakon 20-ak minuta, a samo vađenje bilo je otežano strmom obalom i raslinjem", stoji u odgovoru iz Upravljanja sportskim objektima. O slučaju je obavješten i VHS, a naknadno i vlasnik psa te je sve evidentirano i u službenom izvješću zaštitarske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

T.K. je o lešu psa u vodi prvo obavijestila djelatnike na Jarunu, RSC tvrdi kako prije proslijeđenog upita nisu imali nikakvu informaciju o pronalasku psa. Ne zna se tko im je proslijedio upit, a ne zna se ni je li išta poduzelo komunalno redarstvo, odnosno Odsjek za nadzor držanja i postupanja prema životinjama.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo