na brdu Debeljak / Ratni zapovjednik iz Pakoštana komentirao podizanje spomen-ploče braniteljima: 'Dali su život u teškim borbama'

To što su ti momci dobili spomenik svima im jako puno znači

30.3.2022.
19:45
VOYO logo

Iznad Pakoštana, na brdu Debeljak,  otkrivena je spomen-ploča jedanaestorici hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu. Položio je vijenac i zapalio svijeću i predsjednik Republike Zoran Milanović, a uz njega i umirovljeni general Ante Gotovina. Cijela ceremonija trajala je kraće od predviđenog zbog jake kiše i vjetra.

U svom govoru predsjednik se osvrnuo na pogibiju hrvatskih branitelja, ali spomenuo i rat u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Ponos obilježava ove dane' /

MInistar Banožić uputio čestitku povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

Image
'Ponos obilježava ove dane' /

MInistar Banožić uputio čestitku povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

''I danas kad bijesne ratovi na istoku da ovo bude zadnji hrvatski rat koji je generacija hrvatskih ljudi vodila i da ga dugo ne bude. 11 životi koji su pali samo na ovom brdu je zalog vjere, one građanski ljudske vjere ili vjere religijski, za one koji vjeruju, a to je velika većina ljudi'', rekao je Milanović.

Prije 30 godina poginuo je prvi od 11 branitelja koji su poginuli na tom brdu. Na sjevernoj strani Vranskog jezera poginulo je ukupno 27 branitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moram reći da na jednom malom prostoru od 500 kvadrata da 11 momaka pogine u ukupnim akcijama koje su bile. Brdo je jedna vrlo dominanta točka koje kad padne gotovo je. Palo bi Vranjsko jezero, Ravni Kotari, Stankovci...'', rekao je Ante Žoni Maksan, ratni zapovjednik iz Pakoštana.

Naglasio je kako su poginuli mladići dali život u teškim i krvavim borbama. To što su ti momci dobili spomenik svima im jako puno znači. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jednog dana ćemo i mi proći prema Bogu, kao što su i oni dali krv za svoju domovinu. Bili smo skupa, nekad bi neki pobjegao pa se vratio, živjeli smo skupa i u strahu i u miru. No zadržali smo ono što je trebalo. Prostor gdje smo danas bili, gdje nas je jugo napuhalo, je mjesto posvećeno svim braniteljima ma gdje bili'', kazao je Maksan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo