izbori za pamćenje / Ravnatelj gimnazije, 'zviždač', aktivistica, 'najglasniji zastupnik'... Oni su najveća iznenađenja izbora, a mnogima su pomrsili račune

Image
Foto: PIXSELL, Facebook

Njima je uspjelo ono što prije izbora nitko nije ni slutio

31.5.2021.
9:00
PIXSELL, Facebook
VOYO logo

Ovi lokalni izbori još će se dugo pamtiti - ne samo po, kako su i sami kandidati govorili, najprljavijim debatama, kampanjama i borbama, već i po rezultatima koji su bili sve samo ne očekivani u nekim gradovima i županijama diljem Hrvatske.

Image
lokalni izbori 2021. /

Sandra Benčić iz Možemo! za RTL.hr otkriva s kime idu u koaliciju u Skupštini i koji će biti prvi potezi: Evo što je poručila građanima

Image
lokalni izbori 2021. /

Sandra Benčić iz Možemo! za RTL.hr otkriva s kime idu u koaliciju u Skupštini i koji će biti prvi potezi: Evo što je poručila građanima

Po mnogima su ovo najveća iznenađenja ovih izbora: pobjeda kandidatkinje Možemo nad IDS-om u Pazinu, pobjeda Fokusa nad HSS-ovcem Krešom Beljakom u Samoboru, pobjeda nezavisnog Viktora Šimunića nad HDZ-om u Oroslavju, pobjeda FilipaZoričića u Puli te trijumf Mire Bulja u Sinju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula

Ravnatelj pulske gimnazije Filip Zoričić - zovu ga pobjednikom večeri jer je u ovom gradu skinuo IDS s trona. U drugom krugu lokalnih izbora pobijedio je IDS-ovu kandidatkinju Elenu Puh Bleci. Zoričića je zaokružilo 10.666 birača, a Puh Bleci 8225. Za formiranje većine okupit će Možemo! i SDP. Zadovoljan rezultatima bio je ponajviše jer je srušio vlast koja u Istri vlada već 30-ak godina. 

(PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.tportal.hr/media/thumbnail/w1000/1471179.jpeg

Pazin

Suzana Jašić iz stranke Možemo! nova je gradonačelnica Pazina. U drugom je krugu s 1812 glasova nasuprot 1657 pobijedila IDS-ovca Renata Krulčića, koji je grad vodio 12 godina. Valja napomenuti kako je IDS upravo u ovim gradom, što samostalno što u koaliciji, vladao od 1993. godine. Suzana Jašić je jedna od osnivačica Gonga, a u prošlom je mandatu bila najaktivnija vijećnica u Gradskom vijeću Pazina.

Samobor

Krešo Beljak Samobor je vodio od 2009. godine, a sada su građani se odlučili za stranku Fokus i njenu Petru Škrobot. Ona je dobila 8635 glasova, dok je kandidat HSS-a i SDP-a Željko Stanec skupio 7079. Stanec je bio zamjenik Beljaka. Inače, Škrobot je 33-godišnja doktorica znanosti i profesorica na zagrebačkom ekonomskom fakultetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinj

Slavilo se naveliko jučer u Sinju kada je Miro Bulj iz Mosta odnio pobjedu i postao novim gradonačelnikom. Bulj je uvjerljivo pobjedio protukandidata iz HDZ-a Igora Vidalinu. Nakon njegove pobjede stotine Sinjana izašlo je na ulice. Bulj je obećao da neće razočarati svoje Sinjane niti cijelu Cetinsku krajinu. 

 (Miro Bulj/Facebook) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://static.jutarnji.hr/images/slike/2021/05/30/f_11244259_1024.jpg?2021-05-30-21-08-22

Oroslavje

Bila je to velika noć i za nezavisnog kandidata Viktora Šimunića, koji je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Orosljavja pobijedio HDZ-ovca Emila Gredičaka s 1456 glasova naprama 1224 nakon skandala koji je prethodio izborima. Podsjećamo, Šimunić je razotkrio snimku u kojoj mu Žarko Tušek (šef zagorskog HDZ-a) nudi sve u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. HDZ-ovci su ga prozvali "drukerom", vrijeđali ga, no građani su ga na ovim izborima nagradili. Odnosno, kaznili su HDZ.  

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo