pod opterećenjem / Ravnatelj KB Dubrava o liječnici koja je razotkrila stanje u covid bolnici: 'Nitko joj nije prijetio'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Ne progone se osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti", tvrdi ravnatelj

28.10.2020.
12:13
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj KB Dubrava Srećko Marušić tvrdi da se nad liječnicom koja je poslala pismo o alarmantnom stanju u bolnici ne provodi nikakav progon.  

"U KB Dubrava ne provodi se nikakav progon, a posebno se ne progone osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti. Kolegica koja je pisala pismo na njega se i potpisala tako da je njen identitet poznat i ne provodi se nikakva istraga. Nakon što smo zaprimili pismo u kojem kolegica ukazuje na nepravilnosti, zatražili smo provođenje nadzora od Povjerenstva za unutarnji nadzor KB Dubrava. Svrha nadzora nije progon nad kolegicom već utvrđivanje i otklanjanje mogućih nepravilnosti u radu Primarnog respiratorno-intenzivističkog centra. Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza", stoji u izjavi ravnatelja koja je poslana na medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potresno pismo /

Liječnici u Dubravi potpisali pismo podrške kolegici, ali sada im se prijeti otkazom

Image
potresno pismo /

Liječnici u Dubravi potpisali pismo podrške kolegici, ali sada im se prijeti otkazom

Liječnica je, podsjetimo, u pismu napisala kako u respiratornom centru bolnice za bolesnike nema ni lijekova ni hrane. Navela je i primjer pacijentice koja je ležala bez ikakve odjeće jer nije mogla dobiti čistu. 

"Ne zaboravimo da je kolegica pismo napisala nakon što je cijeli tjedan svakodnevno radila s bolesnicima oboljelim od bolesti COVID-19. U KB Dubrava osigurana je potpuna medicinska skrb za sve pacijente. Obzirom na veoma velik priljev novih bolesnika i opterećenost zdravstvenih djelatnika, teško je osigurati da sustav neprekidno savršeno funkcionira i mislim da je to svima jasno. Istina je i da postoji odljev zdravstvenih djelatnika kako iz KB Dubrava tako i iz drugih bolnica. Međutim, zahvaljujući intervenciji Ministarstva zdravstva zdravstveno osoblje iz drugih bolnica biti će privremeno premješteno u KB Dubrava što će nam omogućiti da unaprijedimo zdravstvenu skrb našim bolesnicima", poručio je ravnatelj Marušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo