Nedavni skandal / Ravnatelj KBC-a Osijek o ženi koja je bila trudna i 'poslije': Pobačaj nije obavila medicinska sestra

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

'Da se javila na kontrolni pregled u našu ustanovu, bio bi urađen kontrolni ultrazvuk i vjerojatno bi bila naručena na ponovnu hospitalizaciju', kaže

3.6.2022.
13:43
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić odbacio je u petak medijske tvrdnje da je pobačaj pacijentici, kojoj je i nakon zahvata potvrđena trudnoća, obavila medicinska sestra te je najavio da će Ministarstvu zdravstva danas uputiti očitovanje o tome slučaju.

Zubčić je izjavio novinarima da sporni zahvat nije obavila medicinska sestra ističući kako "nije praksa u osječkom KBC-u da medicinska sestra radi takve zahvate". Rade ih liječnici, kao i u svakoj drugoj ustanovi, i to ćemo tijekom dana odlučno demantirati u priopćenju za javnost, poručio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAHVAT OBAVILA U AMSTERDAMU /

Medicinska sestra joj krivo obavila pobačaj u Osijeku, a komisija odbila novi jer je prošlo previše vremena

Image
ZAHVAT OBAVILA U AMSTERDAMU /

Medicinska sestra joj krivo obavila pobačaj u Osijeku, a komisija odbila novi jer je prošlo previše vremena

Ministarstvo zdravstva je danas, u redovnoj proceduri, poslalo zahtjev za očitovanjem svih koji su sudjelovali u tome zahvatu, pa će tijekom dana dobiti odgovor KBC-a.

Na upit novinara zašto je pacijentici odbijen zahtjev za ponovnim pobačajem Zubčić kaže kako iz medicinske dokumentacije proizlazi da se, nakon obavljenog zahvata, pacijentica nikada nije javila na kontrolni pregled u osječki KBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se javila na kontrolni pregled u našu ustanovu, bio bi urađen kontrolni ultrazvuk i vjerojatno bi bila naručena na ponovnu hospitalizaciju", rekao je.

'KBC Osijek i dalje obavlja pobačaje'

Na pitanje zašto pobačaj nije uspio Zubčić odgovara da je, prema mišljenju ginekologa i stručnih osoba iz KBC-a, u pitanju jedna od opisanih komplikacija, uslijed kojih se može dogoditi da zahvat ne uspije, i u tom slučaju se zahvat ponavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućnosti da je pacijentica došla prekasno, jer joj je u bolnici rečeno da je prošao 11. tjedan trudnoće, Zubčić je kazao kako o tim stvarima odlučuje Etičko povjerenstvo KBC-a, koje se sastoji od liječnika, bolničkih stručnjaka i pravnika, koji odlučuju o konkretnom slučaju.

Zamoljen da pojasni stav bolnice prema obavljanju pobačaja Zubčić je kazao kako je stajalište osječkog KBC-a da i dalje obavlja pobačaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod nas trećina svih specijalista ginekologa obavlja pobačaje, mogu reći da dobar dio pacijentica dolazi u osječki KBC jer taj zahvat ne mogu obaviti u manjim centrima u Slavoniji i Baranji, istaknuo je ravnatelj osječkog KBC-a.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo