Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BAREM U SLAVONIJI

Ravnatelji puni razumijevanja: Svim 'skijašima' bit će opravdan izostanak

Povratak u školske klupe osječke učenike i učenice očekuje 7. siječnja

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Shutterstock
Vijesti.hr/ 28.12.2019. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S obzirom na to da je prije štrajka bio planiran zimski odmor sve do 13. siječnja, brojne obitelji su upravo taj posljednji tjedan praznika planirale za različita putovanja, a najčešće skijanje. 

Kako se zbog nadoknada situacija bitno promijenila, a mnogi su putni aranžmani uplaćeni i dogovoreni, pitanje je što će biti sa skijanjem i (ne)mogućim izostankom djece.

"Ravnatelj može odobriti izostanak djetetu do pet dana i mi ne mislimo nikome ništa komplicirati. Dakle, svi koji su planirali putovanje, dobit će dopuštenje", kazala je Jasenka Vajdić, ravnateljica Osnovne škole 'Tin Ujević' za Glas Slavonije, dodavši da su do početka zimskih praznika dopuštenje za izostanak s nastave u toj školi tražile dvije obitelji. 

Veći broj djece koja idu na skijanje imaju i u Osnovnoj školi 'Franjo Krežma', čija je ravnateljica Jadranka Jurić također potvrdila da će sva djeca biti puštena uz opravdan izostanak. Slično je i u Osnovnoj školi 'Mladost', gdje je nekoliko roditelja zatražilo dozvolu za odlazak na planirana putovanja, kaže ravnatelj Josip Jukić: "Prema mojoj procjeni, riječ je o 20-ak zahtjeva roditelja, koje ćemo bez problema odobriti svoj djeci kako bi mogla otputovati".

Ususret djeci žele izići i u Osnovnoj školi 'August Šenoa', gdje u dogovoru s roditeljima rade na tome da ni jedno dijete ne bude zakinuto za planirano putovanje, kaže ravnatelj Krešimir Ćosić: "Bilo je nekoliko upita, a o brojci mi je teško govoriti, no svima koji su to zatražili, opravdat ćemo tih nekoliko dana izostanka jer im želimo lijepe zimske praznike".

Manji broj zahtjeva za izostankom s nastave u siječnju imaju u Elektrotehničkoj i prometnoj školi, no svakome bi izišli u susret, napominje ravnatelj Antun Kovačić. Slično je i u Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor' u Čepinu, gdje također nije bilo mnogo upita roditelja za opravdanjem višednevnog izostanka, potvrdio je ravnatelj Ilija Pavić: ''Samo je jedan roditelj tražio i, naravno, dobio odobrenje za izostanak s nastave za svoje dijete u tjednu nakon 6. siječnja, kada se vraćamo nastavi".

Vijesti.hr/ 28.12.2019. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva pucnja i kraj

Čovjeku kraj Zagreba netko je ubio psa. Zaplet je nastao kada su lovci lagali da su slučaj prijavili policiji…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba