BAREM U SLAVONIJI / Ravnatelji puni razumijevanja: Svim 'skijašima' bit će opravdan izostanak

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Shutterstock

Povratak u školske klupe osječke učenike i učenice očekuje 7. siječnja

28.12.2019.
15:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

S obzirom na to da je prije štrajka bio planiran zimski odmor sve do 13. siječnja, brojne obitelji su upravo taj posljednji tjedan praznika planirale za različita putovanja, a najčešće skijanje. 

Kako se zbog nadoknada situacija bitno promijenila, a mnogi su putni aranžmani uplaćeni i dogovoreni, pitanje je što će biti sa skijanjem i (ne)mogućim izostankom djece.

"Ravnatelj može odobriti izostanak djetetu do pet dana i mi ne mislimo nikome ništa komplicirati. Dakle, svi koji su planirali putovanje, dobit će dopuštenje", kazala je Jasenka Vajdić, ravnateljica Osnovne škole 'Tin Ujević' za Glas Slavonije, dodavši da su do početka zimskih praznika dopuštenje za izostanak s nastave u toj školi tražile dvije obitelji. 

Veći broj djece koja idu na skijanje imaju i u Osnovnoj školi 'Franjo Krežma', čija je ravnateljica Jadranka Jurić također potvrdila da će sva djeca biti puštena uz opravdan izostanak. Slično je i u Osnovnoj školi 'Mladost', gdje je nekoliko roditelja zatražilo dozvolu za odlazak na planirana putovanja, kaže ravnatelj Josip Jukić: "Prema mojoj procjeni, riječ je o 20-ak zahtjeva roditelja, koje ćemo bez problema odobriti svoj djeci kako bi mogla otputovati".

Ususret djeci žele izići i u Osnovnoj školi 'August Šenoa', gdje u dogovoru s roditeljima rade na tome da ni jedno dijete ne bude zakinuto za planirano putovanje, kaže ravnatelj Krešimir Ćosić: "Bilo je nekoliko upita, a o brojci mi je teško govoriti, no svima koji su to zatražili, opravdat ćemo tih nekoliko dana izostanka jer im želimo lijepe zimske praznike".

Manji broj zahtjeva za izostankom s nastave u siječnju imaju u Elektrotehničkoj i prometnoj školi, no svakome bi izišli u susret, napominje ravnatelj Antun Kovačić. Slično je i u Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor' u Čepinu, gdje također nije bilo mnogo upita roditelja za opravdanjem višednevnog izostanka, potvrdio je ravnatelj Ilija Pavić: ''Samo je jedan roditelj tražio i, naravno, dobio odobrenje za izostanak s nastave za svoje dijete u tjednu nakon 6. siječnja, kada se vraćamo nastavi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo