na potezu je nova vlada / Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu u suzama zazivala vraćanje pilot projekta HGSS-a

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ukidanje hitne helikopterske medicinske službe izazvalo je buru emocija. Šefica Zavoda za hitnu medicinu u suzama je pozvala vlasti da ostave projekt, koji je u četiri mjeseca imao više od 200 intervencija

14.1.2016.
19:07
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Iako je pilot projekt hitne helikopterske službe ukinut prije šest dana, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu još ga nije prežalila. 

"Drago mi je da sam danas ovdje, ali mi je isto tako drago da su ovdje s nama i oni koji su radili helikoptersku hitnu medicinsku službu. To je velika stvar", rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo su medicinski timovi u protekla četiri mjeseca spasili 219 života pa je Grba Bujević pozvala vlasti da podrže hitnu helikoptersku medicinsku službu.

"Kad pogledate ovu mladost, doktore i sestre, tehničare i kad znamo da smo im dali obrazovanje, kompetencije i međunarodno priznate vještine da rade u ovom projektu, onda nemojmo dozvolit da odu van raditi taj posao", rekla je Bujevac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura emocija na proslavi 122. godine hitne medicinske službe Primorsko-goranske županije, preplavila je i pomoćnika ministra zdravlja.

"Ovo ćemo braniti vrlo čvrsto, zato što ne smijemo dozvoliti ignoranciju patnje čovjeka. ovaj projekt je medicinski, altruistički i demografski, u to se svi zaklinjemo, onaj tko to ne poznaje je politikant", rekao je pomoćnik ministra zdravlja Miljenko Bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da će se novac za helikoptere pronaći i da će u projektu sudjelovati hrvatske tvrtke.

"Da smo objavili natječaj na pet ili sedam godina kako se obično objavljuje, mogli su se javiti samo stranci. Priče da mi imamo hrvatske resurse su glupost, nemamo ih", jasan je Bura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali imamo hrabre ljude koji nesebično spašavaju živote. Ne potezu je nova vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike