uznemirujući prizori / Razbacane iznutrice, smrad, izmet glodavaca: Svaka peta klaonica ne zadovoljava sanitarne uvjete

Od korozije i nečistoće preko smrada i iznutrica po podu, do sterilizatora koji uopće nisu u funkciji

8.10.2019.
20:30
VOYO logo

Razbacane iznutrice u različitim fazama raspadanja. Boce i izmeti glodavaca uz neugodan miris u svim prostorijama. Ovakvo stanje zatekli su veterinarski inepektori pri pregledu jedne legalne klaonice u Gospiću koja se očito nije dulje održavala.

Fotografije inspektorata otkrile su i kako su u gospićkoj klaonici garderobe pretvorene u spavaonice za radnike, ali i da sterilizatori za dezinfekciju uopće nisu u funkciji, kao  i da neki nisu niti spojeni na struju i vodu. Inspekcija je uništila gotovo četiri tone mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnika Gospića ovakva situacija iznenađuje. 

"Mi imamo tri klaonice, ako je sad jedna zatvorena, ostale su dvije. Ja sam čestoznao i kao gradonačelnik i privatno obići te klaonice. I po meni su bile zaista na vrhunskoj higijenskoj razini, zato mi je čudno što se dogodilo", kaže Karlo Starčević (HSP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veterinarski inspektori cijelu godinu provode redovite nadzore objekata koji posluju s hranom životinjskog podrijetla. Inspekcija je tako od 1. travnja do 31. kolovoza obavila 
5126 nadzora. U 1014 utvrđene su nepravilnosti. Izdano je 1526 rješenja. Podnijeto 185 optužnih prijedloga. I 5 kaznenih prijava.

"Ja poručujem svim građanima da je sigurno da su sve gospićke klaonice na najvišoj mogućoj razini, najvišem mogućem standardu i da se ne trebaju brinuti o kvaliteti hrane", uvjerava gradonačelnik Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, zbog svega ovog - inspekcija je klaonici zabranila rad. Uklonjeno je i sve zatečeno, ali i naređeno pranje, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija. Uz sve to, podneseni su optužni prijedlozi, ali i kaznena prijava.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo