'MI SMO BORCI ZA SLOBODU' / Razgovarali smo s nekoliko prosvjednika protiv COVID potvrda. Evo što kažu zašto im se protive

Prosvjednici su se okupili na Trgu Francuske republike odakle su, preko centra grada, stigli do Markova trga i ponovno došli Vladi pod prozore

14.11.2021.
20:00
VOYO logo

Nismo antivakseri nego borci za slobodnu. Unison je to stav okupljenih danas na jedinom trgu u Zagrebu na kojem se može prosvjedovati bez da se on prijavi policiji. 

"Radi se o najvažnijem pitanju, po meni, od '91. za cijelu Hrvatsku, samo što ljudi nisu toga svjesni", kazao je Renato iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka prisila bilo koja zapisana u svim ustavima, u svim konvencijama svake države da se čovjekova osnovna prava na život, na slobodu moraju poštivati. Ja sam zato danas tu", kazala je Ana Štambuk.

Mnogi koji prosvjedu ni sami ne vjeruju da će njihov bunt išta promijeniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVO OKUPLJANJE /

FOTO/VIDEO U Zagrebu se održao 'Tihi bijeli marš' protiv COVID potvrda

Image
NOVO OKUPLJANJE /

FOTO/VIDEO U Zagrebu se održao 'Tihi bijeli marš' protiv COVID potvrda

"Možda ovaj ne, ali ako nastave ovako možda nešto bude dobro", kazao je Antun Berišić komentirajući prosvjed. 

Među prosvjednicima je bilo i puno mladih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije pitanje cjepiva i straha nego segregacije između cijepljenih i necijepljenih, podjele u društvu. Sloboda izbora.

-Ali vi i prije nego što ste znali za sebe vama je oduzeta sloboda izbora kad su vas kao malu djevojčicu cijepili u rodilištu pa poslije u osnovnoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hm, istina. Ali sada barem mogu reći i podići svoj glas i nešto učiniti", kazala je Lara Vinković.

"Korona virus vjerojatno postoji, ali smatram da nije toliko ozbiljan koliko se predstavlja", kazao je Paško Palić. Na pitanje što misli od čega je preminulo onda gotovo 10 tisuća ljudi, kazao je: "Pa od PCR testa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna časna na pitanje kako komentira da je papa Franjo pozvao na cijepljenje i da je rekao da je to vrhunac ljubavi prema drugom, odgovara: "Papa može to preporučiti i može to tako reći, to nije crkveni nauk."

Nakon nešto manje od sat vremena prosvjednici su se pješice uputili prema Markovu Trgu gdje se svaku večer također organiziraju prosvjedi. Isto tako, ne prijavljeni policiji. Dio građana s balkona je dao svoju podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirni prosvjed uskoro je postao puno glasniji. Na tihom bijelom maršu većina nije, suprotno uputi organizatora, odjenula bijelo - boju koja je, paradoksalno, boja i onih koji u covid borbi snose najveću žrtvu- medicinskih sestara i liječnika. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo