BITKA ZA MALIŠANE / Razgovarali smo s ocem koji svojoj djeci ne želi biti samo vikend tata: 'Sud me diskriminira zato što sam muškarac'

Statistika razvoda brakova još se nije popravila. I dalje svaki treći završi neslavno. I dalje se partneri svađaju oko alimentacije, imovine, djece. Iako zakon izjednačava majku i oca, djeca najčešće pripadnu majci

30.3.2016.
18:14
VOYO logo

Čini se da je sedma godina bila kobna za Zlatka Ožbolta i njegovu bivšu suprugu AnuGruden. Zajedničke šetnje zamijenili su šetnjom po sudovima.

Čak tri godine trajala je bitka za skrbništvo nad petogodišnjom kćeri Leom. Sud je naposljetku odlučio - dijete ostaje majci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam mislio ne viđati svoje dijete, nego mi je bila namjera živjeti sa svojim djetetom. Sve navike koje se usađuju djetetu, dizanje, spavanje, to sam želio raditi, a ne biti pokretna igraonica koja će nekoliko puta mjesečno kleknuti pred svoju malu princezu", kaže nam Zlatko.

Ovako svoju priču započinje Zlatko Ožbolt. Tužan je, kaže, što oboje djece i sina Marka iz prvog braka s kolegicom Sanjom Marin i kćer iz drugog ne može viđati koliko želi. Kaže, zakon je uvijek na strani majki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je život s djetetom kad živiš s njim, a ne kad si budala, pajac razapet između majke i Republike Hrvatske", žali se glumac.

Baš poput njega mnogi očevi ali i majke, koji ne mogu redovito viđati svoju djecu, kucaju na vrata Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravo je svakog djeteta da ima jednako oba roditelja u svom životu i to je nešto što svakom djetetu nedostaje", poručuje predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo Oliver Čanić.

"Izuzetno je teško kada činite za dijete sve kao majka brinete se, kupate, uspavljujete prisutni ste u životu djeteta i odjednom vam to nije omogućeno, to se sve svede na vikend termine", kaže član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo DamirDorodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj toj priči uvijek najdeblji kraj izvuku djeca.

I zato, zbog dobrobiti malene Lee, tata Zlatko i majka Ana morat će zakopati ratnu sjekiru. Baš poput ostalih roditelja u takvoj situaciji. Zna se tko u toj priči treba biti najbitniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo