Sve više nezadovoljnih / Razočarani turisti na Tripadvisoru popljuvali Dubrovnik: Jedna od najvećih atrakcija - ne radi!

I tako, turist po turist. Komentar po komentar. Redom loši i puni razočaranja

25.5.2019.
14:00
VOYO logo

Višemilijunski dug prema gradu i državi i nepostojanje ugovora o koncesiji zatvorili su dubrovačku žičaru. I od tada je prošlo gotovo mjesec dana. 

Nakon dubrovačkih zidina i stare gradske jezgre treće rangirana je upravo žičara. Na Tripadvisoru ima 12 tisuća komentara i visoku ocjenu. No, kako su brojni turisti u posljednjih mjesec dana "poljubili vrata", razočaranih komentara sve je više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hazel i Tammy došle su iz daleke Australije s listom dubrovačkih želja, među njima je i vožnja žičarom. 

 "Vidjele smo to na Tripadvisoru kao jednu od najzanimljivijih stvari koju valja posjetiti, bila je na našoj listi i razočarale smo se jer ne radi", rekle su za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako, turist po turist. Komentar po komentar. Redom loši i puni razočaranja na račun nerada dubrovačke atrakcije.

Razočarani su i Robert i Nancy koji su iz SAD-a potegnuli do Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uživamo u Hrvatskoj. Došli smo u Dubrovnik kako bismo se provozali žičarom jer je iz nje najbolji pogled na grad. Razočarali smo se kad smo doznali da ne radi", govore nezadovoljni.

Mnogi u komentarima spominju neplaćanje koncesije gradu, razočaranje, korupciju. Žičaru su carinici zatvorili prije mjesec dana zbog višemilijunskog duga prema gradu državi i carini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mato Franković, dubrovački gradonačelnik govori kako bi se naknada trebala plaćati, te da se radi na rješavanju svih sudskih i upravnih sporova. 

Tek tada potpisat će se Ugovor o koncesiji s vlasnikom. Dok oni čiji posao ovisi o žičari negoduju, njezino zatvaranje drugima je podebljalo posao. Naime, taksisti do vrha Srđa od turista traže i do 50 eura.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kada se zatvorila žičara, ovo je izvanredno stanje. Kolona odozgo, kolona odozdo. To samo voze, voze, voze. Nitko živ nije vidio ovoliki promet. Nije moguće da je ovako. Sve je došlo na ovaj naš jadni put", govori stanovnik Bosanke Luko Paskojević.

Ima i onih kojima su prijevozno sredstvo do Srđa vlastite dvije noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo nam je sat i pol. Bilo je oblačno pa nam nije bilo prevruće. Dobar način da iskoristimo svoje vrijeme ovdje. Više se volimo prošetati nego plaćati taksi", govore za RTL Danas Kanađani Rhondo i Amanda

Ako vam se ne pješači do Srđa i natrag, možete i na starinski način - na magarcu. Ako prijevozno sredstvo nagovorite na suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo