sud bez milosti / Razvedena žena s 2.500 kn mjesečnih primanja mora u zatvor jer nije mogla plaćati alimentaciju

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Prije dvije godine bila je osuđena uvjetno uz obvezu da namiri oko 80.000 kuna duga za uzdržavanje djece, ali kako to nije učinila, sad će morat u zatvor

23.5.2018.
21:45
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Razvedena majka petero malodobne djece s plaćom od 2500 kuna mjesečno mora iza rešetaka na 11 mjeseci zbog neplaćanja alimentacije, piše Podravski.hr. 

Prije dvije godine bila je osuđena uvjetno uz obvezu da namiri oko 80.000 kuna duga za uzdržavanje djece, ali to nije učinila pa joj je sud ovih dana opozvao uvjetnu presudu i odlučio je pospremiti u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43-godišnja Snježana iz okolice Varaždina nije se pojavila na ročištu na kojem se odlučivalo o opozivu uvjetne presude. Osuđenoj se nije mogao uručiti poziv niti na jednu poznatu adresu, a pozive joj je neuspješno pokušala uručiti i policija, navedeno je u sudskoj presudi. Kako je na sudu svjedočio njezin bivši suprug, Snježana je povremeno znala uplaćivati mjesečno po 800 ili 900 kuna, a onda s dužim stankama ništa.

"Moja bivša supruga s djecom uopće ne kontaktira, nije ih čula ni vidjela tri godine. Njezinu točnu adresu ne znam jer sam i prilikom razvoda braka s njom imao problema jer se često selila", ispričao je bivši muž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je zaključio “kako se radi o osuđenici mlađe životne dobi, koja bi za uzdržavanje svoje petero djece mogla raditi i više poslova, kako bi doprinosila mjesečno za uzdržavanje svoje djece”. Sudsko vijeće također smatra “da je svaki roditelj dužan uložiti pojačane napore oko pronalaženja posla ili drugih izvora prihoda iz kojih će uzdržavanje moći plaćati”.

S obzirom da je Snježani uvjetna presuda opozvana, policija će dobiti zadatak pronaći je i uputiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo