priopćenje za javnost / Reakcija HNS-a na presudu Haškog suda u slučaju 'Prlić i ostali': 'Hrvatska nije sudjelovala ni u kakvom zločinačkom poduhvatu'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'I dalje moramo graditi dobrosusjedske odnose s našim susjedima Bošnjacima uz poruku da se zločini nikada nikome i nigdje ne smiju više ponoviti'

29.11.2017.
16:25
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Iz HNS-a poručili kako su građani Republike Hrvatskebili izloženi neviđenoj okrutnoj agresiji JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih snaga, a rat se još zešće i okrutnije prelio iz Hrvatske u BIH.

"Hrvati su se prvi snašli u tom kaosu i prvi su se krenuli kao organizirana snaga braniti protiv najokrutnijeg agresora. To je bio obrambeni, a ne zločinački poduhvat. I u Hrvatskoj i u BiH Hrvati su se iskazali kao ponosni i vrijedni branitelji. Hrvatska je pomagala Hrvatima u BiH da se obrane od agresora, a nije pomagala niti sudjelovala ni u kakvom zločinačkom poduhvatu. I u Hrvatskoj i u BiH Hrvati su pobjednici u ovom nametnutom im ratu koji nisu htjeli. Također moramo podsjetiti da je upravo Hrvatska prva pružila ruku prijateljstva BiH i zbrinula najveći broj izbjeglica te time pokazala svoj odnos prema susjednoj državi i svim njezinim građanima. Nažalost u to kaotično vrijeme dolazilo je i do neopisivih zločina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS može sa žaljenjem konstatirati da su prema Haškom sudu teške zločine činili i pripadnici hrvatskoga naroda, no počinitelje treba pronaći i osuditi. Stoga, današnja presuda u Haagu nikako nije presuda Republici Hrvatskoj, građankama i građanima te njihovoj budućnosti.

Poručuju, "I dalje moramo graditi dobrosusjedske odnose s našim susjedima Bošnjacima uz poruku da se zločini nikada nikome i nigdje ne smiju više ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo