demantirali nepravilnosti / Reakcija iz Čistoće: 'Sloboda govora podrazumijeva odgovornost, zbog ovoga ćemo reagirati u pravnom smislu'

Medijima se obratila glasnogovornica ZG Holdinga Senka Knežević, koja je demantirala Petekove insinuacije na bilo kakve nepravilnosti u radu tvrtke

3.4.2018.
11:17
VOYO logo

Zagrebačka Čistoća danas se u 11 sati oglasila vezano uz slučaj sporne snimke na kojoj se prikazuje kako se smeće iz dva kontejnera različite boje stavlja u isti kamion.

Snimku je na svojoj Facebook stranici postavio zastupnik zagrebačke gradske skupštine Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu.

Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?", napisao je uz objavu Petek, a snimka se brzo proširila medijima i izazvala pravu buru reakcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijima se obratila glasnogovornica ZG Holdinga Senka Knežević, koja je demantirala Petekove insinuacije na bilo kakve nepravilnosti u radu tvrtke. 

"Nije točno da se različite vrste otpada odvoze u različitim kamionima, radi se o dvije identične vrste otpada. Utvrdili smo da prilikom procedure pražnjenja nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjenje su plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja otpada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na najbolji mogući način. Ovim putem se ispričavam medijima jer su imali pravo dobiti cjelovitu informaciju o svemu, u kojem slučaju ne bi došlo do ovakvog razvoja događaja. Odgovorni za ovo snositi će posljedice. Grad Zagreb i Holding su pod povećalom jer smo najveći u Hrvatskoj, podložni smo kritikama. Ali mi živimo u demokraciji, što znači da sloboda govora podrazumijeva i odgovornost, a širenje dezinformacija je podložno je raznim sankcijama, i mi ćemo razmotriti i poduzeti sve pravne radnje koji nam stoje na raspolaganju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da je zagrebački Holding, konkretno podružnica Čistoće pod budnim okom javnosti zbog situacija koje upućuju na njegovo neispravno obavljanje djelatnosti. 

Prije nešto više od tjedan dana jedan korisnik Facebooka objavio je fotografiju na kojoj se vidi ogromna količina otpada pored gradske toplane pokraj ribolovnog društva, a iz Holdinga su se oglušili na taj slučaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Otpad u Zagrebu

Krajem prošle godine pak, Visoki upravni sud presudio je da su Zagrepčani posljednjih godinu dana nezakonito plaćali prikupljajne i odvoz smeća.
Prevareni Zagrepčani u tom su slučaju mogli tužiti Holding i tražiti povrat novca, a mnogi od tih sporova još uvijek se vode. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo