Nije nikog štedio / Reakcije na izjave Zdravka Mamića: Malenica čeka reakcije nadležnih tijela, Miljević priprema Ustavnu tužbu...

Prozvani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kojega je Mamić nazvao kriminalcem i varalicom kojemu je u ured nosio novac, reagirao je jednom rečenicom

16.3.2021.
19:55
VOYO logo

Na teške optužbe Zdravka Mamića na račun niza sudaca odgovorio je ministar pravosuđa.

"Ja očekujem da se oni očituju o tome i da nadležna tijela reagiraju na sve optužbe i utvrde jesu li osnovane", rekao je Ivan Malenica.


Prozvani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kojega je Mamić nazvao kriminalcem i varalicom kojemu je u ured nosio novac, reagirao je jednom rečenicom.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru
odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru.

Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'

Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'



Da je osječkim sucima dao pola milijuna eura, častio ih i gostio, odgovorio je predsjednik toga Suda, kojeg je Mamić također prozvao da je kupio taj položaj.

"Ja ne mogu komentirati navode o postupanju mojih sudaca, ja se nadam da će se navodi Zdravka Mamića istražiti što je istina a što ne. A njegovi navodi da sam potplatio članove DSV-a da bi me izabrali su potpuno neistiniti", rekao je Zvonko Vrban,predsjednik Županijskog suda u Osijeku .


Na osječkom sudu su zaprimili presudu s Vrhovnog suda.
I kada se dostavi svim osuđenicima, kreće procedura. Ako se Mamić ne vrati u Hrvatsku, a BIH ga ne izruči, pokrenut će se postupak da kaznu odsluži ondje.

"Ja se nadam da će to u što kraćem roku. Presuda je pravomoćna, Očekujem da Županijski sud u Osijeku obrati Ministarstvu pravosuđa da pokrene proceduru prema Ministarstvu u BIH, a oni prema nadležnom sudu", rekao je Malenica.

Očekuju se da bi se moglo sve dovršiti kroz mjesec ili dva, probleme s BIH ne očekuje. Mamićev odvjetnik pak smatra da postoji mogućnost i da Mamić izbjegne zatvor u BIH, a taj postupak će voditi Mamićev odvjetnik u toj zemlji.

"Da, Zdravku Mamiću i zastpniku Rajiću idu vrlo dobro određene okolnosti istaknute u zadnjem odbijanju izručenja, gdje se govorilo o tome da li kod njih u njhovom pravnom sustavu postoji tako kazneno djelo ili ne", rekao je Veljko Miljević.

U svakom slučaju, Miljević priprema Ustavnu tužbu, što je podloga kaže, za tužbu pred Europskim sudom u Strasbourgu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo