Navodno je greška bila ljudska / Redaju se incidenti na novom zagrebačkom aerodromu: zbog onog sinoćnjeg cijeli dan kaos

Vozilo za prtljagu prilikom ukrcaja toliko je oštetilo AirBus Croatia Airlinesa, da su putnici morali u drugi. A kada je jedan izvan pogona – rezervnog nema

27.7.2017.
18:58
VOYO logo

Dok se avion Croatia Airlinesa pripremao za let u Dubrovnik, kombi iz kojeg se ukrcavala prtljaga – zabio mu se donji dio trupa.

Dan poslije nitko od krivaca, odnosno, nitko iz uprave međunarodne zračne luke nije htio stati pred kamere tek su poslali priopćenje u kojem kažu da će se očitovati kada izvid bude završen. Također nitko od strane Croatia Airlinesa od strane oštećenih nije baš detaljnije objasnio što se dogodilo, kažu da nisu utvrđeni razlozi no mi smo razgovarali s nekoliko upućenih koji su nam objasnili kako se sve odigralo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je greška bila ljudska, osoba koja je upravljala trakom za ukrcaj prilikom spajanja s trupom aviona – nije dobro procijenila udaljenost od otvorenih vrata. 

Stručni kolumnist koji već godinama prati poslovanje raznih aerodroma objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj događaj koji se desio i nije nešto što se drugdje ne dešava, evo prije tjedan dana se i u Beogradu dogodio sličan incident", kaže zrakoplovni analitičar Alen Šćurić.

Ali problem je što su se incidenti zaredali, početkom lipnja, jedan putnik je utrčao na pistu  i hvatao zrakoplov, potom avionu nije dopušteno slijetanje nakon ponoći jer nije bilo dovoljno osoblja da ga prihvati, pa je vozač Ubera zalutao na pistu, bez da ga je itko prije zaustavio, a potom je se i ljutit pilot ispričao putnicima zbog kašnjenjam objašnjanjem da nije bilo dovoljno osoblja za ukrcaj prtljage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove stvari koje se tiču upada ili „stopiranja“ aviona su opasni jer zbog njih može i poginut nekoliko stotina ljudi", jasno će zrakoplovni analitičar Alen Šćurić.

A jučer oštećeni AirBus odmah je povučen iz redovitog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Flota Croatia Ailines ljeti broj 14 zrakoplova i nema rezervi to znači da u ovakvim situacijama kad je jedan izvan pogona moraju kombinirati sve unaprijed dogovorene rute i prodane karte sa ovih preostalih 13, as to znači da letovi itekako kasne, samo danas je i iz dubrovnika i iz zagreba su letovi kasnili više od 3 sata", ističe Šćurić.

Danas u poslijepodnevnim satima oštećeni avion je popravljeni vraćen natrag u promet – a iz zračne luke poručuju da još istražuju što se dogodilo i da je vozilo koje je je oštetilo zrakoplov novo i funkcionalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo