optužba odbačena

Redžepi, Prica i Ivanović nisu krivi za Bandićevu smrt, mogu tužiti prijavitelja. On kaže: 'Smrt može lažirat...

Brojna pitanja redala su se danima nakon što je tog nedjeljnog jutra 28. veljače objavljeno da je Milan Bandić iznenada preminuo

Ružica Đukić/ 23.2.2022. u 22:00

Nema krivaca za smrt pokojnog gradonačelnika. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića zbog ne pružanja medicinske pomoći.  Za RTL Danas progovorio je Bandićev prijatelj.

U restoranu, stanu prijatelja ili bliske suradnice? Gdje je i s kim gradonačelnik bio kobne noći? Tko je i kada zvao hitnu pomoć? Zašto je odabrana udaljenija, a ne bliža bolnica?

Brojna pitanja redala su se danima nakon što je tog nedjeljnog jutra 28. veljače objavljeno da je Milan Bandić iznenada preminuo. Sumnjalo se i da mu pomoć nije pružena na vrijeme. Te teorije, prema DORH-u, nemaju uporište. Bliski prijatelj i svjedok događaja kaže - nije se ni osjećao krivim, ali.

"Ja sam sretan da se to napokon završilo. Žao mi je moje mame i drugih roditelja koja je milijun puta tužna, nesretna da ne kažem zabrinuta zbog raznih priča iz medija koje su bile servirane, ali, evo. Strpljen, spašen", rekao je Gizm Redžepi, pulmolog i prijatelj Milana Bandića.

S druge strane, podnositelj prijave misli potpuno suprotno.

"Nikog zdrave pameti ovakav odgovor ne može zadovoljiti, a smatram sebe da imam zdravu pamet. Smatram da svi građani u ovoj zemlji, na ovom slučaju mogu jasno vidjet da njihovu smrt može lažirat bilo tko i na bilo koji način i to je razina poraza demokracije u ovoj zemlji ", kazao je Satya Perk.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Image
TRGOVAO UTJECAJEM?

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

Image
TRGOVAO UTJECAJEM?

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

Nezadovoljan stanjem u društvu, odlučio je, umjesto države promijeniti ime Stjepan Perko u Satya Perk. Odgovor DORH-a primio je danas. Ima 15 dana da se na njega očituje što će, kaže, sigurno i učiniti.

"Ja ću sigurno tražit uvid u spise znači, da pogledam točno šta je utvrđeno u godinu dana i kakav je rad DORH-a bio u tom kontekstu", kaže Perk.

Osobe koje je prijavio sad imaju temelje za tužbu protiv njega.

"Zašto bi ja nekom dao na značaju da ga ja tužim i da se njim bavim. Neka mu Bog prosvijetli mozak i neka bude pravedniji prema drugima. Što se tiče posla prema meni, ja sam mu već oprostio", kaže Redžepi.

Bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Natalija Prica i danas se odlučila na šutnju.

Ružica Đukić/ 23.2.2022. u 22:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija

Stožer objavio nove podatke o zaraženima: Umrlo je 14 ljudi

Više s weba