turski predsjednik opet u hrvatskoj / Reçep Tayyip Erdoğan dolazi na polaganje kamena temeljca za džamiju u centru Siska?

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

To bi bio njegov drugi posjet našoj zemlji u godinu dana, s obzirom na to da je turski predsjednik u travnju ove godine prisustvovao svečanosti obilježavanja stote godišnjice službenog priznanja islama u Hrvatskoj

31.10.2016.
8:07
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Među uzvanicima na svečanosti polaganja kamena temeljca buduće džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku mogao bi biti i turski predsjednik Reçep Tayyip Erdoğan.

To bi bio njegov drugi posjet našoj zemlji u godinu dana, s obzirom na to da je turski predsjednik u travnju ove godine prisustvovao svečanosti obilježavanja stote godišnjice službenog priznanja islama u Hrvatskoj. Informaciju o Erdoğanovu dolasku u Hrvatsku ekskluzivno je za Večernji list potvrdio savjetnik predsjednika Erdoğana za zemlje Balkana Sabri Demir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zvali su me iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je predsjednika Erdoğana pozvala da sudjeluje na svečanosti polaganja kamena temeljca za islamski centar u Sisku 12. studenoga', kazao je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana ističući da je predsjednik, nakon što mu ga je prenio, poziv odmah s oduševljenjem prihvatio kazavši da je Hrvatska veliki prijatelj Turske i da je polaganje kamena temeljca za islamski centar u Sisku povijesni događaj.

'S obzirom na to da ja vodim sve protokole vezane uz zemlje Balkana, odmah je zatražio od mene da dogovorim detalje protokola za njegov posjet Hrvatskoj, za svečanost i najvažniji događaj ne samo za sisačke nego za sve muslimane u Hrvatskoj u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu vam reći da se predsjednik Erdoğan veseli ponovnom dolasku u vašu zemlju i siguran sam da ćemo se ubrzo vidjeti u Hrvatskoj', naglasio je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana Sabri Demir za Večernji list.

Potvrdu o upućenom pozivu turskom predsjedniku Erdoğanu za dolazak u Hrvatsku zatražili su i od Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Ureda predsjednice, Luka Đurić, kazao je kako, koliko on zna, takvog poziva nije bilo te da čak ni datum ne korespondira s aktivnostima predsjednice.

“Provjerio sam s resornim savjetnikom koji mi je to potvrdio. O gradnji samoga centra razgovaralo se za vrijeme Erdoğanova boravka u Zagrebu, no službene pozivnice nema. Međutim, bude li bilo kakvih novosti, obavijestit ću vas”, stoji u odgovoru Luke Đurića, glasnogovornika Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo