U Supetru / Referentica uzela skoro 50.000 kuna iz proračuna, gradonačelnica šokirana: 'Ovo je velik udarac za nas'

Image
Foto: PIXSELL

Protiv spomenute je podnijeta kaznena prijava, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske

29.1.2020.
11:52
PIXSELL
VOYO logo

Splitska policija je na osnovu kaznene prijave supetarske gradonačelnice Ivane Marković provela kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjom referenticom Odjela za gradske poslove Grada Supetra. 

Sada je već bivša referentica te je protiv nje podnesena kaznena prijava zbog pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrđena je sumnja kako je u razdoblju od veljače do početka listopada prošle godine sa računa jedinice lokalne samouprave krivotvorila svrhu isplata i na svoj osobni tekući račun uplatila iznos nešto veći od 80.000 kuna. Za jedan dio novca je u navedenom vremenu izvršila povrat, dok je proračun oštećene jedinice lokalne samouprave oštećen za iznos nešto veći od 47.000 kuna.

Protiv spomenute je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pronevjere i kazneno djelo Krivotvorenja službene ili poslovne isprave", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supetarska gradonačelnica za Slobodnu dalmaciju rekla je kako su u srpnju i kolovozu primjetili nelogičnosti prilikom izvještaja za prvih šest mjeseci za 2019. godinu. 

"Odmah kad sam to vidjela, suočila sam je s tim. Priznala je da je sama sebi uplaćivala novac s tog računa. Sutradan, a bio je 29. kolovoza, suspendirana je te je podnijeta i prijava Službeničkom sudu koji ju je, doduše još nepravomoćno, razriješio dužnosti. Također, obaviješteno je i Gradsko vijeće i njegova predsjednica te je podnesena kaznena prijava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravila sam sve što sam mogla da se ta situacija odmah riješi jer mi ništa ne želimo skrivati, a još tada je obavijest o uočenoj nepravilnosti objavljena na službenim stranicama Grada. Cijelo vrijeme se trudim da radimo transparentno i odgovorno i moram reći da je ovo bio veliki udarac za mene osobno jer se radilo o jednoj od boljih službenica u koju sam, kako ja tako i svi u gradskoj upravi, imala veliko povjerenje", rekla je gradonačelnica Ivana Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo