Oštro po SDP-u / Reiner: 'Bernardićeve izjave su floskule i lažna obećanja kakva se rijetko čuju'

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner je prozvao SDP za sve greške koje su napravili dok su bili na vlasti

8.2.2020.
17:25
VOYO logo

Član Središnjeg odbora HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u subotu je programske odrednice SDP-a za predstojeće izbore koje je iznio čelnik te stranke Davor Bernardić nazvao "floskulama i lažnim obećanjima kakva se rijetko mogu čuti na jednom mjestu i u kratko vrijeme".

"S jedne strane pričao je kako je njihov program solidarnost, jednakost, pravednost, što su lijepe riječi iza kojih ne stoje konkretni programi i stvari koje se nude, a s druge ono što je bilo malo konkretnije doslovno je kopija onoga što je SDP obećavao u sklopu Kukuriku koalicije, u svom famoznom Planu 21", ocijenio je Reiner u izjavi ispred bolnice Sveti Duh referirajući se na današnji sastanak Glavnog odbora SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvao je SDP da su, dok su bili na vlasti, "smanjili plaće, oduzeli božićnice, dar za djecu, srušili rejting Hrvatske u smeće, imali gotovo pola milijuna nezaposlenih, a zapošljavanje je opadalo".

"Potkraj su priznali da nisu ostvarili svoj Plan 21 i da je propao, a potpuno iste stvari nude kao nekakav svoj program za sljedeće parlamentarne izbore. Siguran sam da hrvatski građani nisu tako naivni, da se dvaput daju prevariti na isti način, s kopiranim riječima koje su im bile servirane prije više godina", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardićevu izjavu da će SDP koalirati jedino s hrvatskim građanima Reiner naziva "još jednom floskulom koja zgodno zvuči".

"Znamo da oni hvataju pojedince, male skupine koje se nalaze na ljevici kako bi se ojačali, no na žalost po njih i međusobno su u velikim sukobima. Da njihov član nije postao predsjednik tko zna bi li stranka uopće postojala", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo hoće li HDZ povući svojih 15 amandmana na GUP, s obzirom na to da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio da će povući sve svoje amandmane.

"To sam čuo iz medija, službeno će biti u ponedjeljak kada se nastavlja sjednica Gradske skupštine, pa ćemo vidjeti što će od toga biti stvarno, hoće li ili neće to tako biti. Koliko ja znam gradski HDZ je spreman prihvatiti sve amandmane koji ne pretvaraju zelene površine u beton", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo