'NISAM KRIV' / Rekonstrukcija slučaja Mamić: pogledajte kako je izgledalo današnje suđenje i kakvu bi presudu sud mogao donijeti

"Bivša vlast je u labaratoriju državnog vrha pronašla način da upotrijebi represivni aparat i obračuna se s nogometnim vrhom", mišljenja je Vrbanović

28.5.2018.
18:26
VOYO logo

Završeno je suđenje Zdravku Mamiću i ostalima optuženima da su izvukli 116 milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinamo. Svi optuženici jutros su su stigli na osječki Županijski sud, i izjasnili se kako se ne osjećaju krivima.

Ne misli tako USKOK koji traži zatvorske kazne, a Zdravko Mamić požalio se da mu obitelj zbog ovoga slučaja strašno pati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put prije presude, nogometni četverac u osjeckoj sudnici, ponovno se izjasnio o optužnici. Zdravko Mamić i Zoran Mamić ustvrdili su kako su razumjeli optužnicu te da nemaju ništa za dodati. 

Inače, USKOK nije bio nimalo blag. Za svih traže bezuvjetni zatvor. Jer. tvrde, sve je dokazano iz optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je u potpunosti dokazano da je Zdravko Mamić privatizirao Dinamo te da je radnje koje su uobičajene u sportskom svijetu kao što je podjela transfernih obestećenja između igrača i kluba poduzimao jedino i iskljucivo za pribavljanje impvinske koristi za sebe i članove svoje obitelji", kazao nam je Tonći Petković
Zamjenik ravnateljice USKOKa

Zdravko Mamić cijelo vrijeme pozorno je slušao završne rijeci, ali imao je na kraju potrebu "objasniti" sudskom vijeću nekoliko činjenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam štošta za reći. Ja sam u Dinamo donio pola milijarde eura. Ja volim taj klub od svoje osme godine, od svoje prve svijesti. Sjećam se kako sam slušao tranzistor kojeg je imao legendarni Hrvoje Horvat i kako bi kad bi Dinamo gubio - lupao glavom o asfalat", istaknuo je Mamić pa je dodao da je sve ovo za njega bilo dosta teško.

"Oprostite mi još jednom gospodine predsjedniče. Ja imam majku i braću i unučad. Imam obitelj. Imam školske kolege. Jučer mi je bilo 40 godina mature, a svi su samljeveni zbog ovog suđenja. Gospodine predsjedniče i članovi vijeća, molim vas da se vodite pravdom, istinom i strukom", naglasio je optuženik Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, za Damira Vrbanovića je ova  optužnica, kaže, naručena.

"Bivša vlast je u labaratoriju državnog vrha pronašla način da upotrijebi represivni aparat i obračuna se s nogometnim vrhom", mišljenja je Vrbanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK pak tvrdi - sve je dokazano, a konačna presuda bit će poznata za devet dana.

U RTL-u Danas uživo se ispred spomenutog suda javila naša reporterka Ivana Ivanda Rožić, a u prilogu možete pogledati kakve detalje ima te zašto odvjetnici optuženih tvrde da optužnica mora pasti jer je riječ o neovlaštenim tužiteljima: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike