Došlo vrijeme za metlu? / Rekonstrukcija Vlade, premijer prelomio, idu barem 4 ministra. Oko Tramišak se spore, a Ćorić kaže: 'Ja sam u formi!'

Odlazak jedne naljutio bi koalicijske partnere HDZ-a. Navodno se već zna kime Plenković planira zamijeniti drugog ministra. Popis imena se polako slaže...

29.3.2022.
18:35
VOYO logo

Plenković prelomio - Tramišak, Aladrović, Milošević i Ćorić na listi za odstrel!

Spremaju se velike promjene u Banskim dvorima. Vladu bi uskoro trebala napustiti barem četiri ministra, među njima i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko sudbine Nataše Tramišak koplja se i dalje lome. Premijer joj se planirao zahvaliti, no tome se oštro protivi dio HDZ-ovaca, a podršku njezinu radu dali su i koalicijski partneri. Goran Latković.

Dok je sastanak većine u Banskim dvorima još trajao, hodnicima se pročulo da ministar gospodarstva Ćorić uskoro odlazi iz Vlade, na vlastiti zahtjev. On nam to nije niti potvrdio niti demantirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će prije svega biti pitanje za predsjednika Vlade Plenkovića. On je taj koji je selektor ove ekipe. Mandat je mom predsjedniku Vlade na raspolaganju već pet i pol godina. Vrijeme leti, a ja sam tu već dulje vrijeme, jedan sam od seniora, ako me pitate jesam li u formi, jesam."

Kao zamjena za Ćorića spominje se Davor Filipović, bivši kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. I on je samozatajan kao i Ćorić. Koji su mu planovi za budućnost, želite li ostati ministar u Vladi ili premijer odlučuje? Ćorić je na to odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka da netko ostane ili ne ostane u Vladi je stvar tog nekog ministra ukoliko ulazi, i procjene predsjednika Vlade i on je taj koji je izbornik ove ekipe i njegova je konačna." 

Plenković je jasno dao do znanja da sprema crveni karton ministrici Nataši Tramišak. Doznajemo da su razgovarali, ali o detaljima ne želi. No, priča se da bi njezin odlazak naljutio dio kluba HDZ-a. Hoće li smjena ministrice Tramišak biti kamen spoticanja u klubu zastupnika? Šef kluba Branko Bačić uvjerava da je ekipa jedinstvena: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakav to neće biti kamen spoticanja, ako to toga dođe. Na premijeru je i tu ima apsolutno slobodne ruke."

Milorad Pupovac o svom igraču Miloševiću ne želi niti riječi. Potporu rekonstrukciji daju ostali pomoćni treneri, koalicijski partneri Reformisti i HSLS. Iako se njima sviđa kako igra ministrica Tramišak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je to vjerojatno jedna od najboljih ministara u Vladi", rekao je Radimir Čačić, a na pitanje o Ćoriću, odgovorio je: "Moglo bi puno bolje u smislu snage i energije za pokretanje investicija."

Dario Hrebak (HSLS): "Ministrica korektno radi svoj posao, nemam nikakve zamjerke na njezin rad. Što se imena tiče, mi nismo tu da licitiramo s imenima. Mi smo konstruktivni element vladajuće većine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatrate li Bačić, kao i koalicijski partneri, da je došlo vrijeme za osvježenja?

"Mislim da vam je predsjednik Vlade govorio i najavio da će najvjerojatnije do toga doći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba traži smjene, a dio želi i na izbore.

Nikola Grmoja (MOST): "Po saborskim hodnicima se već duže vrijeme govori da dva člana predsjedništva ne dolaze na sastanke. To su Anušić i Butković. Isto tako govori se o lošim odnosima između ..., Jandrokovića i samog Plenkovića. Mislim da je svima jasno da je ta hobotnica toliko ogrezla o korupciji da mora doći do pucanja." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se sprema za proljetno čišćenje, a uskoro će se znati je li metla ovaj put zaobišla ministarstva obrane i zdravstva.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo