Povodom Tijelova / Rektor Zagrebačke katedrale za RTL: 'Trebamo biti zajedno i nikad ne smijemo gubiti nadu'

Poručio je kako će današnje euharistijsko slavlje pred Katedralom biti skromno, ali u vjeri, nadi i ljubavi

11.6.2020.
19:03
VOYO logo

Svetu misu i procesiju u srcu Zagreba pratila je RTL-ova reporterka Matea Damjanović. Porazgovarala je s rektorom Zagrebačke katedrale Josipom Kuhtićem.

"Ovo je zapravo prvi put da euharijstijsko slavlje na svetkovinu Tijelova slavimo pred zagrebačkom prvostolnicom. Dogodio se potres, naša je prvostolnica jako oštećena. Vjernici dolaze na Svetu misu, da se ide redovito to je prijedlog i to se želi, to je poziv. Ali, svatko je na svom stupnju, vjerujem da svaki ostvaruje onoliko koliko ima potrebu za njegovo spasenje i tu treba imati puno strpljenja i pedagoške ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se ne može ništa na silu nametnuti nego ljudi moraju to osjetiti i onda jednostavno tu potrebu potvrditi da se dogodi ovo zajedništvo. Skromno je ovo današnje zajedništvo, ali je opet zajedništvo u vjeri, nadi i ljubavi kada slavimo svetkovinu presvetog tijela i krvi Kristove", rekao je Kuhtić.

Poslao je i poruku vjernicima povodom današnjeg blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da današnja poruka za blagdan, i meni i vjernicima i svima, da budemo zajedno i da jednostavno i u ovakvim posebnim okolnostima nikada ne gubimo nadu. Da oko sebe ne širimo beznađe, nego nadu i povjerenje da sve ima svoj smisao i cilj i ja vjerujem da ovo zajedništvo, skromno, malo, koje će predvoditi mons. Mijo Gorski, zagrebački pomoćni biskup, da će biti opet jedno osvježenje naše vjere i da ćemo se vratiti opet u naše obitelji kao novi, s jednim novim početkom i s velikom nadom i ljubavlju u našim srcima", zaključio je Kuhtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo