milanović uvjeren u pobjedu / Reporter RTL-a proveo dan sa šefom SDP-a: 'Hrvatska će još jednom imati narodnu vlast sa mnom na čelu'

Nakon Tomislava Karamarka jučer, dan u kampanji danas smo proveli sa Zoranom Milanovićem koji je danas također posjetio devetu izbornu jedinicu. Od Šibenika do Zadra pratio ga je RTL-ov reporter Hrvoje Krešić

31.10.2015.
19:36
VOYO logo

Zoran Milanović dan je proveo u devetoj izbornoj jedinici, a kampanju je počeo na šibenskim ulicama gdje je razgovarao i fotografirao se s građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja šefa SDP-a rastu, čak i u tradicionalnoj utvrdi HDZ-a.

"Očekujemo u Šibeniku pobjedu, naravno deveta izborna jedinica je teška, tu je HDZ tradicionalno jak, ali ukupno ćemo biti jači mi", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AUTOBUS POPUT DOMA /

RTL-ova reporterka provela dan sa šefom HDZ-a: 'Nisam umoran, ali nedostaju mi djeca'

Image
AUTOBUS POPUT DOMA /

RTL-ova reporterka provela dan sa šefom HDZ-a: 'Nisam umoran, ali nedostaju mi djeca'

Nakon Šibenika, premijer je stigao do Vodica, gdje se s građanima kratko podružio uz zakusku.

RTL-ov reporter Hrvoje Krešić imao je priliku s premijerom razgovarati i na samo. Milanović kaže kako su radili jako dobar posao i da žele nastaviti i dalje te da podrška građana vladi raste iz mjeseca u mjesec.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako teče kampanja do sada, jeste li zadovoljni?

Svaka kampanja je drukčija. 2007. je bila jedna priča, 2011. drukčije, a sada opet... Osjeća se iz tjedna u tjedan jedna velika energija. Izgleda da je HDZ uspio ujediniti hrvatski narod protiv sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao premijera je vjerojatno najnaporniji posao u državi. Zašto to uopće želite sada ispočetka?

Nije ispočetka, ovo je sada nastavak jednog solidnog posla koji smo radili, nije početak. Imamo iza sebe četiri godine i pred sobom vjerujem još četiri godine. To govorim o sebi i svojim željama i planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto mislite da biste vi bili bolji premijer od Tomislava Karamarka?

Ja jesam već četiri godine premijer... Mislim da to misli većina hrvatskih građana, to je očito iz nekih istraživanja. Očita je podrška radu vlade u ovoj godini. To treba odvojiti od podrške strankama, ta podrška uvijek malo kaska za mišljenjem koji ljudi imaju o radu vlade. Jer kad ljude pitate za stranke, onda iz različitih motiva, a nekad iz inata i razočaranosti,  znaju reći jedno, ali ako vam sustavno već mjesecima preko 40 posto građana kaže da podržava rad vlade, onda ja u svima njima vidim ljude koji su nam spremni dati povjerenje još četiri godine. Baš to tražim, povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva period očekujete nakon izbora? Očito je da neće biti neke čvrste većine i da nitko neće imati većinu koja je potrebna za formiranje vlasti neposredno nakon izbora... Očekujete li nestabilnost?

Suzdržimo se malo od tih očitih kvalifikacija jer prije pola godine nekima je bilo očito da će HDZ uvjerljivo pobijediti. Neće uopće pobijediti. Dakle pričekajmo, pa ćemo vidjeti što to 'očito' znači za osam, devet dana. Ja sam optimist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li si priuštiti neki odmor nakon izbora?

Neću. Mislim, tako to očito bude. Ako se odmorom smatra odlazak dva dana na skijanje, to nije odmor jer si više na telefonu. Ali vjerojatno ni od toga neće biti ništa. Morat ćemo nastaviti raditi i dalje, žuljevito i mukotrpno, i rezultati se vide. Izbor je jasan; ili mi ili oni, ili rast ili rezovi. Ali ne samo ekonomski rezovi, nego i rezovi zdrave pameti jer ovo što HDZ radi nije nikada nitko radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidite li se u slučaju gubitka izbora na čelu SDP-a?

"Na ovo pitanje vam ne mogu odgovoriti jer računamo i vjerujemo u pobjedu. Drugo vam ne mogu reći jer drugo ni ne osjećam. Hrvatska će još jednom imati narodnu vlast kojoj ću ja biti na čelu", rekao je Milanović i kroz smijeh dodao: 'Je li to bahato?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo