BIVŠI VOJNI KOMPLEKS / Reporterka RTL-a Danas uspjela ući u prostor koji je već 200 godina zatvoren za javnost!

Pulsko gradsko vijeće jučer je odlučilo dati u koncesiju bivši vojni kompleks Muzil, a RTL-ova ekipa odmah je stigla na lice mjesta i provjerila što se ondje kuha

31.7.2015.
18:36
VOYO logo

Nakon jučerašnje odluke pulskog gradskog vijeća, ogromni vojni kompleks traži investitora i koncesiju na 99 godina. I danas nedostupan civilima, većini Puležana Muzil izaziva respekt.

Čak 170 hektara traži ulagača. Nekad bio restoran za oficire ubrzo bi trebao postati kompleks hotela, ali takvom se planu na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća suprotstavila oporba.

"Najbolje bi bilo da se na pravilan način dozvolilo svima da se uključe i daju jasne prijedloge što bi tu trebalo biti i da se ljudima najprije omogući da mogu konzumirati prostor", negodovao je pulski gradski vijećnik Mauricio Licul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi bi Puležani rado vidjeli austrougarsku utvrdu, ili pak ruzinave poligone gdje su vježbale generacije vojnika. Veliki dio kompleksa trebalo bi postati golf igralište, što je za udruge nedopustivo.

"U posljednje je vrijeme strašno u modi referendum u svakom slučaju, kao i u slučaju golfa na Srđu, koji je zapravo propao upravo zato što je postojao veliki otpor zajednice i što su ljudi onemogućili taj projekt“, rekla je predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, još će godinama spavaonice, bolnica i ostale zgrade vojnog kompleksa ostati zapuštene. Tek slijedi poziv za iskazivanje interesa.

"Tamo će biti i dio stambene zone, poslovne zone, društvenih sadržaja botaničkog vrta, znači sve to je previđeno ovim poslovnim planom“, izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Travom zarasla prostranstva mnogi bi ipak željeli vidjeti prepuna turistima. Time bi Muzil prestao biti predvodnik vojno-industrijsok imodža grada. 

"Ja sam apsoultno za to da se gradi, da se daje na koncesiju, da se grade golf tereni, kako bismo na bilo koji način privukli goste iz inozemstva“, rekao je ugostitelj Ivan Udović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzil zasad privlači svojom bogatom prošlošću. Sadašnjost je dostupna samo rijetkima, a ima potencijal za blistavu budućnost.  

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo