sjednica vlade / Resorna ministarstva predlagat će Vladi članove NO-a i uprava trgovačkih društva od interesa za državu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ukinuto je Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačkim društvima

30.1.2019.
15:36
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na sjednici u srijedu donijela Uredbu o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za državu i načinu njihovih izbora, po kojoj će ubuduće resorna ministarstva provoditi postupke njihova odabira i izravno ih predlagati Vladi.

Zakonom o upravljanju državnom imovinom, kojim se propisuju uvjeti i postupci odabira kandidata za članove nadzornih odbora i uprava trgovačkih društava od posebnog interesa za državu, ukinuto je Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačkim društvima te će, stupanjem na snagu ove uredbe, postupke odabira ubuduće provoditi resorna ministarstva i članove nadzornih odbora i uprava predlagati izravno Vladi, objasnio je ministar državne imovine Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je donijela i Odluku o prijenosu vlasništva kontejnera iz strateških robnih zaliha bez naknade, kojom se vlasništvo nad 14 kontejnera iz strateških robnih zaliha prenosi Brodsko-posavskoj i Međimurskoj županiji, Gradu Lepoglavi, općinama Udbini, Vrbanji, Velikoj, Čađavici te Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik i Udruzi specijalne policije OSA.

Kontejneri su kod njih bili na privremenom korištenju i služe za smještaj obitelji i hrvatski branitelja slabijeg imovinskog statusa bez riješenog stambenog pitanja ili za smještaj opreme i robe iz donacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos vlasništva predlaže se budući da zbog višegodišnjeg korištenja kontejneri više nisu pogodni za intervenciju u slučaju potrebe za hitnim zbrinjavanjem stanovništva pri elementarnim nepogodama.

Sadašnja financijska vrijednost 14 kontejnera je 525.130 kuna, i isknjižit će se na teret Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstva za robne zalihe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je odobrila i prelazak hrvatske granice oružanim snagama država saveznica radi održavanja 19 vježbi u Hrvatskoj s Oružanim snagama RH, kao i prelazak hrvatske granice hrvatskim Oružanima snagama radi sudjelovanja u 28 zajedničkih vježbi u inozemstvu s oružanim snagama država saveznica zbog uvježbavanja i obuke u okviru međunarodnih organizacija kojima je Hrvatska pristupila ili pristupa na temelju međunarodnih ugovora, s ciljem razvijanja operativnih sposobnosti i provedbe taktika, tehnika i procedura u međunarodnom okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo