KLASIFICIRANI PODACI / Revizija utvrdila propuste u upravljanju strateškim robnim zalihama: 'Dokumentacija je označena tajnom, kao i naše izvješće'

Image
Foto: PIXSELL

Revizijom su utvrđene određene nepravilnosti i propusti, za što je dano 17 naloga i preporuka

31.3.2022.
16:38
PIXSELL
VOYO logo

Državni ured za reviziju obavio je reviziju učinkovitosti upravljanja strateškim robnim zalihama za 2019. i 2020., utvrdio je određene nepravilnosti i propuste, no kako je dokumentacija temeljem koje je to učinio imala oznaku „vrlo tajno“, izvješće o tome ne može objaviti.

„Reviziju smo obavljali na temelju dokumentacije koja je nosila oznaku 'vrlo tajno', pa smo i naše izvješće morali označiti istom oznakom“, rekla je u četvrtak Hini glasnogovornica Ureda Biserka Čoh Mikulec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdila je da su revizijom utvrđene određene nepravilnosti i propusti, za što je dano 17 naloga i preporuka.

Image
NIZ NEPRAVILNOSTI /

Revizija pročešljala mjeru za očuvanje radnih mjesta: Poslodavci trebaju vratiti potpore, ali ih nitko nije obavijestio

Image
NIZ NEPRAVILNOSTI /

Revizija pročešljala mjeru za očuvanje radnih mjesta: Poslodavci trebaju vratiti potpore, ali ih nitko nije obavijestio

„Oni su obvezni po tome postupiti i obavijestiti Ured, ali mi to izvješće ne smijemo objaviti“, kazala je Čoh Mikulec dodavši kako je Ured izvješće po posebnoj proceduri dostavio danas i Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured je u četvrtak Saboru dostavio brojna izvješća, među njima i ona koja se tiču 70 općina i gradova.

Općine Gradina i Povljana dobile su nepovoljna mišljenja za financijske izvještaje i usklađenost poslovanja, Kloštar Podravski samo za financijske izvještaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradina je za održavanje nerazvrstanih cesta i rušenje kuća utrošila 3, 4 milijuna kuna, a iz dokumentacije se ne vidi mjesto i vrijeme tih poslova.  

Nema dokumentacije za dio isplata, ne zna se za što je potrošena reprezentacija...

Od kraja 2017. do kraja 2019. predujmom je platila 6, 5 milijuna kuna, a za značajan dio isplata nema dokumentacije iz koje bi bila vidljiva namjena. Potraživanja od 1, 5 milijuna kuna više se ne mogu naplatiti jer općina nije pravodobno poduzimala mjere za naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina je dobavljačima od siječnja 2018. do travnja 2020. doznačila više od 16, 6 milijuna, no nema dokumentacije temeljem čega, neke su obveze plaćene dva puta. Istodobno, zaduživala se za redovno poslovanje, a te obveze iznose 6, 5 milijuna kuna.

Povljana nije uredno vodila poslovne knjige ili ih nije uopće ustrojila pa se ne zna točno stanje imovine, obveza i rezultata poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računi za reprezentaciju iznose joj 403.419 kune, zna se da je to potrošeno na hranu i piće, ne i za koju svrhu. Pojedine rashode općina je ostvarila 83 posto više nego je planirala, pojedine nije ostvarila, iako ih je planirala. Plan nabave za 2020. nije donesen.

Državni ured je u 2021. obavio 254 revizije, kojima je obuhvaćen 771 subjekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim, obavljene su financijske revizije Godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna za 2020., 23 korisnika državnog proračuna, 70 lokalnih jedinica, 35 trgovačkih društava u vlasništvu tih  jedinica, 45 političkih stranaka i šest nezavisnih zastupnika, 40 turističkih zajednica, dvije neprofitne organizacije itd.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo