Sad je sve poznato / Ribar koji je pronašao NASA-in uređaj sve pojasnio za RTL: 'Rekao sam im da samo tražim što je moje'

Image
Foto: Darko Kunac Bigava/Morski.hr

Ribar koji je pronašao tajanstveni uređaj za RTL je pojasnio što se sve događalo

10.1.2020.
19:05
Darko Kunac Bigava/Morski.hr
VOYO logo


Između Mljeta i Svetog Andrije u dubrovačkim Elafitima ribari su u mrežama izvukli neobičan uređaj - plutaču s lancima i utegom, opremljenu elektronskom opremom bez natpisa i jasnog identiteta pripadnosti plovilu, institutu ili naciji.

Ribari su sa 140 metara dubine povukli nešto što im je potrgalo mreže. Što je tajanstveni uređaj američke svemirske agencije NASA koji je mrežom kod Mljeta ulovio ribar iz Podgore više nije tajna. Stotinu kilograma težak uređaj za mjerenje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribar koji je pronašao tajanstveni uređaj pojasnio je kako se to sve dogodilo.

"Mi smo u akvatoriju lovili cijelu zimu i došao je taj brod koji je nešto istraživao i oko 18 sati je brod usporio i mi smo onda zaključili da je nešto u mreži. Počeli smo izvlačiti mrežu, a kad ona dođe na površinu, ona bi se trebala dizati, ali ona je tonula, i onda smo vidjeli da je isplivala velika narančasta kutija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Digli smo je na brod i onda smo shvatili da ona na sebi ima lance i sajlu i na sebi neki uteg i onda se uteg otkvačio i pao u mrežu i iskidao mrežu i izgubili smo lovinu i sve i nastala je šteta. I onda smo to digli i vidjeli smo da to nije dugo u moru da je to nekoliko dana u moru i pretpostavili smo da je to od tih Amerikanaca. I ništa, mi smo se uputili prema Dubrovniku na iskrcaj ribe i gledali je li nas oni prate, međutim oni su ostali na svojoj poziciji", kazao je Darko Kunac Bigava za RTL.

Vratio je uređaj Amerikancima

Nakon toga, kako kaže, nastao je problem što će s tim. Tad je odlučio da će to objaviti na Facebooku i pokušati shvatiti što je to i od koga. Javila im se obalna straža te pitala imaju li taj uređaj. Oni su rekli da imaju te su Amerikanci predložili da oni dođu po to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to sam ja rekao da to ne dolazi u obzir jer je meni napravljena šteta i da dok se to ne nadoknadi, taj uređaj ne ide s broda", kazao je Bigava.

Ribar je na svom brodu Mario II. "ulovio" tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA-ina centra u Americi.  Ribar je vratio uređaj Amerikancima i dogovorio da mu plate štetu na mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za duševne boli nema novca jer kad ste vi izvukli nešto iz mora, a ne znate što je, to se ne može nadoknaditi. Bila je noć, burin je puva, malo je hladno i to vam se dogodi, to vam nitko ne može platiti u životu", pojasnio je ribar.

"Sve se svodi na to da su oni mislili da ću se ja cjenkati, ali ja sam znao da taj uređaj košta više i da bi netko drugi zvao odvjetnika, i tako nisam pristao na to nego na ono što sam sâm procijenio koliko će mi trebati materijala za izmijenu tih komada mreže", rekao je Bigava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako su mu Amerikanci rekli da je "tvrd pregovarač".

"Ovaj Amerikanac je rekao da sam tvrd preogavarač. Ja sam rekao da ne znam, da ja samo tražim ono što je moje", rekao je ribar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo