novoizabrani ravnatelj / Richter je za Upravno vijeće Srebrnjaka najbolji izbor, iako je u mirovini i od njegovih stavova se ograđuju

Umirovljeni specijalist pedijatrije Darko Richter novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

6.10.2021.
19:30
VOYO logo

Većinom glasova Upravnog Vijeća za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Izabran je Darko Richter. Za njih on je najbolji izbor, iako je u mirovini i iako javno kažu ne podupiru njegove stavove zbog kojih je izbor na meti kritika. Od novinara je pobjegao, a onda kasnije poslijepodne ipak pred njih stao i gradonačelnik Zagreba.  Sporne su mu tvrdnje novoizabranog ravnatelja, ali poštuje odluku Upravnog vijeća. 

Umirovljeni specijalist pedijatrije Darko Richter novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Barem bi to htjelo Upravno vijeće koje ga je među 6 kandidata izabralo s 4 od mogućih 6 glasova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Budući da smo mi imali mandat za odabrati najboljeg kandidata, a gledajući sve ono što nas očekuje u bolnici, a to je projekt, to je struka i financijsko stanje, to je po našem mišljenju bio docent Richter'', izjavila je Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

''Činjenica da je bilo tko u mirovini, činjenica da bilo tko ima 15,20, 40, 70 godina ja mislim da ne smije biti faktor u odlučivanju hoće li on dobiti posao ako je on najbolji kandidat ili ne'', rekao je Marko Turudić, član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da ni osobni stavovi ne smiju biti faktor u odlučivanju, ali su se od njih ogradili. Richter je u intervjuu u Glasu Koncila 2010. izjavio da je umjetna oplodnja nasilno stvaranje života i silovanje u epruveti.

Image
IZBOR IZAZVAO BURNE REAKCIJE /

Tomašević komentirao izbor Darka Richtera za ravnatelja Srebrnjaka: 'Poštujem odluku Upravnog vijeća'

Image
IZBOR IZAZVAO BURNE REAKCIJE /

Tomašević komentirao izbor Darka Richtera za ravnatelja Srebrnjaka: 'Poštujem odluku Upravnog vijeća'

''Ovdje se radi ipak o jednoj dječjoj bolnici koja je prvenstveno alergološka, pulmološka i tu smo birali glavnog menadžera. Ja se nikako ne slažem sa stavovima docenta Richtera i vrlo, vrlo čvrsto od njih odstupam'', rekao je Tomislav Lauc, član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A predsjednica Upravnog vijeća, iako kuma Richterove kćeri, tvrdi kako nije bilo sukoba interesa jer se i sama izuzela od glasanja i razgovora s kandidatom. 

''Mi godinama nemamo više bliskih kontakata. Prema tome, niti sam ga zvala, niti sam znala da će se javiti'', rekla je Kolaček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mnogi pacijenti Richtera su već upoznali na jednom medicinskom forumu nakon kojeg su njegovi ironični i sarkastični odgovori postali viralni. 

Richter nije htio pred kamere, a i sam gradonačelnik nakon što je prvotno izbjegao novinare, popodne se predomislio. Podržao je odluku Upravnog vijeća iako se, kaže, ne slaže s Rihterovim stavovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Upravno vijeće se 3 mjeseca bavi dječjom bolnicom Srebrnjak. Oni su ušli u sve moguće aspekte problema tog projekta - puno više nego bilo tko od nas. I u tom smislu ja mogu samo... kako bi rekao... vjerovati da je ta odluka bila ispravna i to će se u svakom slučaju uskoro i pokazati'', kazao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

A među kandidatima za novog ravnatelja bio je i bivši, suspendirani ravnatelj bolnice koji je nakon sudskog postupka ipak vraćen na posao prije nekoliko mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sama činjenica da je kuma kumovala da on dođe to je za nas neprihvatljivo, a naročito su neprihvatljivi njegovi stavovi. Mislim da definitivno ovaj natječaj se mora poništit i definitivno Upravno vijeće koje je na čelu s gospođom Kolaček mora biti raspušteno'', rekao je Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.

No, to očito nije opcija, pa se u idućim danima očekuje da Darko Richter preuzme dužnost ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo